הספר "זינוק בקריירה, מהו הצעד הבא שלך?", המשך הפרק הראשון

דקות 5 | 28 באוקטובר 2013
פרופסור סמילנסקי

שתף:

בהמשך לפוסטים קודמים בהם הצגנו את ספרו החדש של פרופסור סמילנסקי "זינוק בקריירה, מהו הצעד הבא שלך?", וחשפנו בפניכם שני חלקים אחד מתוך הפרק הראשון, אנו שבים עם תוכן נוסף מתוך הספר. שתפו אותנו בתובנות שלכם מתוך הטקסט בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו. קריאה מהנה:

מתוך הניסיון הזה אפשר להכליל דברים מסוימים שמאפשרים לאנשים להגיע רחוק יותר בקריירה. הפעילות שלי בתחום שנקרא Talent Management, תחום של פיתוח מנהלים בכירים בעלי פוטנציאל גבוה – העלתה דברים מסוימים המשותפים לאנשים שמגיעים להישגים משמעותיים.
כמובן שהמנהלים היפנים שונים מהמנהלים האמריקנים או מהמנהלים האנגלים, או מהמנהלים הישראלים. ברמה אחת, כל תרבות שונה מאוד מתרבות אחרת וכמובן שאישיות ותחומי עבודה שונים גם הם מוציאים דברים אחרים מאנשים. מנהל הכספים ומנהל השיווק נראים מהרבה בחינות, לפחות כלפי חוץ, כאנשים שונים. אולם ברמה אחרת, מתוך עבודה עם מדגם כל כך רחב של מנהלים, בעיקר מנהלים מוצלחים בתפקידים בכירים מאוד בחברות מובילות, אפשר להתחיל להכליל מה באמת נדרש ומה באמת תורם להתקדמות משמעותית בקריירה. וזו המטרה של הספר הזה. המטרה היא לאפשר לך הקורא ללמוד מניסיונם של אחרים ולהשתמש בדברים שעזרו למדגם רחב מאוד של אנשים להגיע רחוק מאוד בקריירה שלהם. והפעם אתה יכול להשתמש בזה בשביל עצמך. אתה יכול ללמוד מניסיונם של האנשים המוצלחים ביותר בארגונים מובילים בעולם, ולחשוב איך אתה יכול לקחת את הדברים העיקריים שהם עשו ולהשתמש בהם כדי לבצע קפיצת מדרגה בקריירה שלך.
כאן, בפרק הפתיחה הזה, נתמקד בכמה עקרונות כלליים שהם למעשה הבסיס לכל הספר, ואחר כך נעבור לפרקים הספציפיים.
בפרק 2 נעסוק במה זאת קריירה טובה; תוכל להסתכל על מסלולי קריירה שונים ולראות את היתרונות ואת החסרונות שלהם. בפרק 3 נתמקד בדברים החשובים לך בקריירה שלך. מה ייתן לך את תחושת ההגשמה העצמית ואת היכולת למקסם את הפוטנציאל שלך.
בפרק 4 נתמקד בעוצמות שלך ובחולשות שלך כעובד וכמנהל ובאופן שבו תמצה את העוצמות האלה ותפחית את ההשפעה השלילית של החולשות שלכולנו יש. בפרק 5 יינתנו לך כלים שיאפשרו לך לנתח את הקריירה שלך עד כה, לקחת כל תפקיד ולראות באיזו מידה הוא הביא אותך רחוק יותר, השאיר אותך פחות או יותר באותה רמה, או במקרים מסוימים אולי לקח אותך שני צעדים אחורנית – צעדים שהשפיעו בצורה מכרעת על המשך הדרך שלך. הניתוח הזה של הקריירה שלך עד כאן ייתן לך את הכלי, את האמצעים ואת ההבנה, שיאפשרו לך להיות הרבה יותר קונקרטי לגבי הצעד הבא בקריירה שלך. בפרק 6 נתמקד בשאלה מהו הצעד הבא; מה ייתן לך את הקפיצה? מה יפתח לך את הדלת כדי לבנות מסלול מואץ של קריירה? בפרק 7 נתמקד במותג האישי שלך – מי אתה ואיך אתה מוכר את עצמך. איך אתה מגדיר את עצמך לעצמך, ולאנשים אחרים בסביבתך באופן שייצור מיתוג חזק ומשכנע שיאפשר לך להגיע רחוק.
בפרק 8 נתמקד בכתיבת קורות חיים; בכל פעם שתפנה לקבלת עבודה חדשה או תרצה שאנשים אחרים יכירו את מסלול הקריירה שעברת, יהיה עליך לכתוב קורות חיים. זה איננו רק מסמך עובדתי, אלא בעיקר אמצעי תקשורת. הפרק יעזור לך לבנות כלי אפקטיבי לתקשורת הזאת. בפרק 9 נעסוק בנטוורקינג – רישות מקצועי; זהו הכלי החשוב ביותר שיאפשר לך להיחשף למגוון רחב של אפשרויות קידום. לכן, שימוש נכון בתהליך הנטוורקינג יאפשר לך לעשות קפיצת מדרגה משמעותית בקריירה. בפרק 10 תקבל את הכלים הנחוצים לריאיון אישי ולריאיון עבודה אפקטיבי. בסופו של דבר, אנשים "קונים" אנשים, והצורה שבה תתקשר עם מעסיק פוטנציאלי תיקבע את היכולת שלך לקבל תפקיד נחשק.
בפרק 11 נסייע לך לבנות את תכנית הפעולה שתידרש כדי לבצע קפיצת מדרגה משמעותית בקריירה שלך בתוך הארגון שבו אתה עובד כיום. בפרק 12 נרחיב את היריעה באופן שיאפשר לך לבדוק אפשרויות בארגונים אחרים שיביאו אותך רחוק יותר ומהר יותר. בפרק 13 נתמקד באפשרות שתפתח עסק משלך ותהיה יזם.
בפרק 14 נסתכל מעבר להזדמנויות להתפתחות ונתמקד באנשים שאיבדו את העבודה שקודם הייתה להם. גם אני פוטרתי מעבודתי בעבר, ולמרות שזה תהליך כואב ומעליב, הוא הופך כיום בהדרגה בעולם התעסוקתי למשהו שכל אחד צריך לצפות לאפשרות שזה יקרה לו. וזה לא סוף העולם. לפעמים פיטורים הם אפילו פתיחה של תקופה חדשה שמכריחה אותנו לצאת החוצה מהקיבעון שהיינו בו, מכלוב הזהב ששקענו בו, ולצאת לדרך חדשה שאולי בסופו של דבר תביא אותנו הרבה יותר רחוק. הפרק יתמקד בשאלה מה לעשות אם מפטרים אותך מהעבודה ואיך לתפקד במצב הזה לא רק בשביל להתאושש ממנו, אלא כבסיס לקפיצת המדרגה שלא העזת לחלום עליה קודם.
בפרק 15 נעסוק בנקודת המבט הפסיכולוגית; מהי התמיכה הרגשית והמחוברוּת הרגשית שלך ושל הסביבה שלך לתהליך הנדרש בעבור התקדמות משמעותית בקריירה שלך. הבנת הגורמים הרגשיים שפועלים אצלך תיתן לך אפשרות למקסם את הפוטנציאל שלך ולא להימשך אחורה על ידי חרדות, פחדים ושאלות לגבי היכולת והסיכויים שלך. בפרק האחרון ניתן נקודות מבט מסכמות כבסיס לשילוב כל מה שנאמר בספר, כדי לפעול במציאות.
שישה-עשר הפרקים האלה ייתנו לך את הכלים המעשיים שאתה צריך בשביל לעשות קפיצת מדרגה בקריירה. במקביל לתכנים האלה, חשוב להתמקד בארבעת העקרונות המרכזיים שיהיו שזורים לאורך כל הספר. ארבעת העקרונות האלו הם הדברים שינחו אותך, שיאפשרו לך להגיע באמת רחוק ולמקסם את הפוטנציאל שלך;
העיקרון הראשון הוא עקרון של פתיחות ללמידה ולשינויים. בסופו של דבר, אם אתה רוצה להגיע רחוק יותר, אם אתה רוצה להגיע לתוצאות משמעותיות יותר, שונות מהתוצאות שהגעת אליהן עד היום, אתה חייב לעשות את הדברים בצורה שונה. כי אם תעשה את הדברים כמו שעשית עד היום, תגיע לאותו המקום שהגעת אליו עד היום. אם אתה מרשה לעצמך לחלום להגיע למקומות רחוקים יותר, אתה חייב גם לפתוח את עצמך לאפשרות שעליך להשתנות, שתתחיל לעשות דברים אחרת. אתה חייב לשנן לעצמך כל יום שאתה מתחיל יום חדש וביום הזה, בשבוע הזה, בחודש הזה – תעשה דברים אחרת. כשתעשה דברים בצורה אחרת, כמתואר בספר, תוכל להביא לתוצאות אחרות ולהגיע לקפיצת מדרגה וכך להגביר את התאוצה בהתקדמות הקריירה שלך. ולכן, העיקרון הראשון שצריך להנחות אותך הוא פתיחות ללמידה ושינויים. אתה צריך לאפשר לעצמך להיות פתוח, לאפשר לעצמך ללמוד דברים חדשים. כשאתה קורא משהו שהוא שונה ממה שתמיד חשבת חשוב להשאיר פתח, לא להגיד "לא לא, זה לא טוב, זה לא נכון, זה לא מתאים לי". אלא להגיד "זה מעניין מאוד, אם זה הדבר שעזר לאנשים אחרים להגיע רחוק יותר אולי זה גם יעזור לי". "למה שלא אנסה את הדבר השונה, את הדרך החדשה? אם היא עזרה לאנשים אחרים להגיע רחוק, יכול להיות שהיא גם תעזור לי". זה לא אומר שכל דבר שתיקרא או כל שינוי שיוצע לך בהתנהגות או בחשיבה, או באמונה שלך, הוא נכון לגביך. מובן שיש דברים נכונים יותר ונכונים פחות, מתאימים יותר ומתאימים פחות. אבל אתה צריך להיפתח כדי לטעום. אתה חייב לאפשר לעצמך להיות פתוח ולטעום ולנסות לעשות דברים אחרים ממה שעשית עד כה. כאמור, אם תעשה דברים אחרת יש סיכוי טוב שתגיע למקומות אחרים. למקומות הרבה יותר טובים משהגעת אליהם עד היום.
המשך פרקו הראשון "להניח את היסודות להצלחה" בספר "זינוק בקריירה, מהו הצעד הבא שלך?" של פרופ' סמילנסקי בפוסטים הבאים… מצאתם תובונות משלכם? רוצים להביע את דעתכם? הצטרפו לקבוצת הלינקדאין שלנו!

שתף: