שנה חדשה, עבודה חדשה: 8 דגשים לימי הראשונים בעבודה החדשה
השנה החדשה (שנה טובה!) שמתרגשת ובאה הנה הזדמנות מצוינת לתת התייחסות לאלו מהקוראים שמתחילים עבודה וקריירה חדשה (שיהיה במזל!). חז"ל אמרו על תחילת השנה כי "הישן בראש השנה גורם לכך שמזלו ישן", באמרם זאת הם התייחסו לחשיבות שיש דווקא לימים הראשונים של השנה. ממש כמו הימים הראשונים האלו של השנה, כך חשיבות הימים הראשונים בעבודה הינה בעלת משקל רב, וימים אלו בכוחם להשפיע על הימים הבאים.
אז על מה כדאי להקפיד וממה כדאי להמנע? עשינו לכם קצת סדר בדברים וקבצנו 8 דגשים לימי הראשונים בעבודה החדשה:
1. קודם כל, תהיו נחמדים: קחו בחשבון שהאישיות שתקרינו לעמיתים החדשים שלכם בימים הראשונים לעבודה, עשויה לדבוק בכם לתמיד. כן, זה ברור שהימים הראשונים הינם קשים ומצריכים הרבה תשומת לב, ריכוז ומשאבים פנימיים, אך שימו לב והיו חייכנים ותקשורתיים.
2. הגעה בזמן: בדיוק כמו שדאגתם להגיע לראיון העבודה בזמן, כך גם לעבודה החדשה חשוב להקפיד להגיע בזמןם. איחור כבר בימים הראשונים פוגע ברושם הראשוני באופן רוחבי, גם על עמיתך וגם על המנהלים. היו חכמים ובדקו את דרכי ההגעה, השעות וקחו בחשבון את עמסי התנועה בדרכים.
3. אל תמהרו לשנות שום דבר: טבעי שתרצו לנסות להצליח יותר מהעובד הקודם, ולכן תנסו לשנות נהלי עבודה. אך עם זאת, שימו לב לכך שעדיף להפנים, בשלב הראשון, את שיטת העבודה של קודמכם לתפקיד, ורק לאחר תקופת למידה וצבירת ביטחון, להציע רעיונות לשיפור משלכם למערכת.
4. לבוש מכובד וסולידי: יש חשיבות לא מבוטלת לבגדים שתבחרו ללבוש בימים הראשונים, והם גם יתרמו, או יפגמו, ברושם הראשוני הכל כך חשוב. לכן, לעבודה חדשה מומלץ להתלבש בסגנון דומה לזה שמומלץ בראיונות עבודה. הקפידו על לבוש מכובד וסולידי, המנעו מצבעים רועשים, ושימו לב לכך שהמראה הכללי שלכם יהיה נקי ומסודר.
5. למדו את הסביבה החדשה: עכשיו זה הזמן להכיר את הסביבה החדשה בה תבלו חלק נכבד מאד מסדר יומכם החדש. מתי מקובל להגיע לעבודה ומתי ללכת הביתה? מתי נהוג לצאת להפסקת צהריים? איפה השירותים? מה מספר השלוחה שלכם? איפה המטבח? איפה נמצא דף קשר זמין? כל אותם הפרטם והמידע הזניחים לכאורה שיתנו לכם, עם הזמן, תחושה נוחה יותר בסביבת העבודה.
6. ימי החפיפה – ימי החסד: החפיפה וההסתגלות לתפקיד הינם, למעשה "ימים של חסד", במהלכם אם יכולים, ומצפים מכם, לשאול שאלות ואפילו לעשות טעויות. נצלו את התקופה הזו, להבין ולקלוט כמה שיותר. זה הזמן הכי טוב להכנס לתפקיד ללא לחצים או ביקורת.
7. עמדת העבודה: השתדל ליצור לעצמך סביבת עבודה נוחה. דאג לשתהיה לך עמדת עבודה נעימה. שמזוהה איתך (תמונות משפחה, "צעצועים" קטנים וכדומה) ודאג לציוד משרדי. במקום זה תבלה לא מעט, עכשיו הזמן לדאוג ולסדר אותו.
8. היעדרות: כמו שראינו בטיפ מספר 2 על ההקפדה בהגעה בזמן, באותה מידה של השתדלות עליכם לשים לב ולא להיעדר בימי העבודה הראשונים. למעט מקקרים חריגים (שיכולים לקרות לכולנו) השתדל להגיע לעבודה, גם אם קשה וזה דורש ממך כוחות ומאמצים רבים.
יש לכם טיפים ודגשים נוספים? רוצים להגיב ולהשמיע את דעתכם? – הצטרפו לקבוצת הלינקדאין החדשה שלנו!