בחלק א׳ של הפוסט ״10 כישורים שיקדמו אותך למרות שאינם קשורים לתפקיד שלך״, סקרנו 5 כישורים ויכולות שיסייעו לכל עובד לקדם את עצמו ואת הארגון שלו. בפוסט הזה נתקדם בסקירת הכישורים הבאים.
אז נמשיך:
- ידע בסיסי בטכנולוגיה: אין זה סוד שהעולם הולך והופך טכנולוגי יותר ויותר. לכן, אין זה מפתיע שידע טכנולוגי, ולו ברמת הבסיס כגון ניהול שיח בנושא או הבנה שיטחית של מגמות טכנולוגיות – הופכת להיות יכולת שהינה בעלת ערך רב לעובד ולארגון.
- חשיבה ביקורתית ופתרון בעיות: היות וחלק גדול מההתמודדות היום-יומית שלנו בעבודה הינו בקידום משימות ארגוניות שונות, הרי שבדרך כלל אנו עסוקים בפתרון בעיות המונעות את קידום המשימות הללו. היכולת לפתור בעיות, בדגש על יכולת יצירתית ומהירה, תזכה את בעליה בערך רב יותר עבור הארגון.
- יכולת משא ומתן: בהמשך ליכולת לפיתרון בעיות, הרי שפיתרונות שונות יכולים להגיע כתוצאה ממשא ומתן עם אחרים (בין עם עובדים בארגון או מחוצה לו). הכישרון לניהול משא ומתן בדגש על Win-Win מאפשרת לצלוח מצבים הנמצאים במצב ׳תקוע׳ ומאפשרים לעובד ולארגון להתקדם הלאה.
- עבודת צוות: בסופו של יום, רוב הפעילות הארגונית מבוצעת הלכה למעשה ע״י צוותים (בין אם בחטיבות או מחלקות ארגונית). כך או כך, היכולת להסתדר עם העובדים האחרים ולהרגיש חלק מצוות הינה יכולת חשובה במיוחד ולא משנה אם העובד הינו בדרג גבוה או נמוך.
- אמפתיה: עובדים המסוגלים לחוש את האחר להזדהות עם תחושותיו מסוגלים להגביר את המוטיבציה של הסביבה שלהם או לחילופין להתמודד ביתר קלות עם קונפליקטים. מוטיבציה והבנה טובה יותר של האחר תעניק שלל אפשרויות חיוביות לטיפול במצבים שליליים כמו גם במניעתם מלכתחילה.
עכשיו אנחנו חוזרים אליכם – האם חמשת הכישורים הנוספים, כמו גם חמשת הכישורים הקודמים באמת חיוניים לקידום האישי והארגוני של העובדים כיום? אילו כישורים אתם עצמכם הייתם מוסיפים לרשימה? הצטרפו לקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו וספרו לנו!