2014 בתחום משאבי אנוש: כך זה עומד להראות. חלק א'

דקות 5 | 12 בפברואר 2014
משאבי אנוש 2014

שתף:

המושג "עבודה" כפי שהכרנו אותו, מתחיל להשתנות. דור ה'בייבי-בומרס' מתחיל לפרוש ממעגל העבודה, אנשים מחפשים תעסוקה באמצעות מכשירי מובייל במקומות דוגמת הרשת החברתית לינקדאין, הטכנולוגיה הפכה לידידה הטובה ביותר של מנהל משאבי האנוש ויותר ויותר אנשים עובדים מהבית.
2014 תהיה שנה מעניינת.

איזה טרנדים צפויים לנו במקום העבודה בשנה הקרובה? יצחקי קורן, סמנכ"ל שיווק בסינריון עם כל התשובות, חלק א':

פרישת הבייבי בומרס

רבים מדור הבייבי בומרס (ילידי 1946 עד 1964), עומדים לפרוש בקרוב מאוד משוק העבודה, מהלך שיגרום לשינויים מהותיים בדמוגרפיה של מקום העבודה. על פי ההערכות, 18% מהם יפרשו תוך 5 שנים. בשנה הקרובה, כ-40% מהאנשים בשוק העבודה האמריקני יהיה מבוסס על בני דור ה-Y (ילידי תחילת ה-80 ועד תחילת ה-2000). אחת הבעיות שחברות וארגונים יצטרכו להתמודד עימן במלוא הרצינות היא ההמשכיות. הם יצטרכו לעמול קשה כדי להכשיר – ומהר – את בני דור ה-X (מי שנולדו החל מהשנים הראשונות של שנות ה-60 ועד לסוף שנות ה-70 של המאה ה-20) ואת בני דור ה-Y,  לשאת בנטל של הרבה מאוד אנשים מוכשרים שייעלמו להם בזמן קצר. מצד שני, הצעירים יזכו לדי הרבה הזדמנויות להוכיח את עצמם.

עידן הפרילנסרים

מגזין 'פורבס' מדווח ששליש מהעובדים האמריקנים נמצא על תקן של פרילנסרים, קבלני משנה או יועצים ומספרם בשש השנים הקרובות אף יעלה על מספר המועסקים ה'סדירים'. מבחינתם של המעסיקים, נוח להם להעסיק פרילנסרים, שכן לא משלמים להם את כל התשלומים המגיעים לעובדים מן המניין, ובנוסף, הרבה יותר נוח לגייס מומחים חיצוניים שיכולים להשלים פעילויות תוך ארגוניות.
אחת התוצאות: יותר אנשים יעבדו מהבית במקום בסביבת העבודה המסורתית, ועל הדרך יחסכו עוד כסף למעסיקיהם. למרות התפיסה הרווחת שקצת נוטה להקל ראש באלה שעובדים מהבית ובתופעה בכלל, סקר גאלופ, דיווח לא מכבר כי כ-40% מהעובדים בארה"ב עושים זאת כשהם בבית או מרוחקים ממקום עבודתם. נתון מעניין שהעלה הסקר – מסתבר כי העובדים מהבית, ללא השגחה ופיקוח, עבדו יותר שעות (למעלה מ-4 שעות שבועיות), הפגינו גישה חיובית יותר כלפי מקום העבודה והמעסיק ואף הרגישו יותר מחוברים לעבודה. דרכים חדשות למיון מועמדים כיום ריבוי המועמדים  לכל משרה יוצר עומס על החברות והגורמים הממיינים בהן. התוצאה: מנהלי מחלקות משאבי האנוש חייבים למצוא דרכים חדשות לאתר מועמדים מתאימים.
דרך פופולרית שצוברת יותר ויותר אוהדים, היא השימוש ברשתות החברתיות. אתר Jobvite.com דיווח לא מכבר כי 94% מהמעסיקים משתמשים בהן לטובת גיוס עובדים. רבים פונים קודם כל לפרופילים בלינקדאין ובפייסבוק, לפני שהם ממשיכים הלאה במיון. מערכות גיוס עובדים מתקדמות הן אלה שמבצעות עבור מחלקת ה-HR את הסינון הראשוני, ובונות מאגר מועמדים למשרה עפ"י מידת ההתאמה בין קורות החיים שלהם לדרישות המוגדרות למשרה. למחפשי העבודה כדאי לזכור זאת ולטייב את קורות החיים שלהם בהתאם לדרישות המשרה הפוטנציאלית, על מנת לשפר את סיכויי ההתאמה שלהם.

כוחו של המותג

הדרך שבה מעסיק, או עובד, נתפסים בעיני אחרים, צוברת חשיבות רבה. מועמדים יתקבלו לעבודה בזכות "הפרופיל המקצועי והתקשורתי" שלהם, ואותם אנשים ילכו יחפשו ויעדיפו מקום עבודה עם 'שם טוב'. המעסיקים מעוניינים לקלוט לשורותיהם רק את הטובים ביותר, כאלה שכבר יש להם רקורד עשייה מוכח, והמועסק מתחיל לבחון את החברה בה הוא רוצה לעבוד על בסיס המוניטין שלה. מחקר של CareerBuilder שנערך באוקטובר 2013, מגלה ששלושה מתוך ארבעה מועמדים, מוכן לקבל שכר נמוך יותר בתמורה לעבודה במותג חזק יותר.
מסכימים? חושבים אחרת? אתם מוזמנים להצטרף לדיון המקצועי גם בקבוצת הליקדאין שלנו, או לחכות בסבלנות לחלק ב' של הפוסט…

שתף: