ועדי העובדים בארגונים שונים ברחבי הארץ מתחילים לצוץ כפטריות אחרי הגשם, לפחות כך זה נראה. לאור ההשפעה המשמעותית של הועדים בשוק העבודה, בארגונים ובכלל, החלטנו לסקר בקצרה את הכותרות הטריות ביותר בתחום הפעילות של ועדי העובדים בישראל:
- אחרי ארנסט אנד יאנג, סומך-חייקין וקסלמן וקסלמן – עובדי פירמת רואי החשבון Deloitte פותחים במהלך להקמת ועד עובדים.
- ו- Deloitte לא לבד. גם עובדי PwC מנסים להקים ועד עובדים.
- עובדי מנורה מבטחים הקימו ועד עצמאי, והנהלת הארגון מודיעה לבורסה כי היא מכירה בהתארגנות העצמאית של העובדים.
- 2,000 עובדי כיל יצאו למאבק לא פשוט מול בעלי החברה הפרטית הגדולה במשק – וניצחו. מה הביא את הניצחון? אתר וואלה! מסקר את מאחורי הקלעים של מאבק העובדים מהדרום.
- דוגמה טרייה להשפעה של הועד על מהלכי ההנהלה: כלכליסט מדווח כי "ועד עובדי רשות מקרקעי ישראל מטרפד מהלכי התייעלות. בדוא"ל לעובדי החברה הנחה הוועד לא לשתף פעולה עם ההנהלה, שמובילה מיזם להטמעת מערכות מחשוב".
- "…העצמת כוחה של ההסתדרות היא שעמדה בתכלית החקיקה של השלטון אז, ולא הגנה על זכויות העובדים. שום ממשלה בישראל עד היום לא התמודדה ברצינות מול מצב מעוות זה. גם בתי הדין לעבודה וגם בית המשפט העליון, בדברם על חופש ההתארגנות, שכחו כי אין מדובר באמת בחופש התארגנות אלא בשיטה משפטית המאפשרת למיעוט להכתיב רצונו לרוב". מאמר מרתק וחשוב של עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר בנושא הועדים.
- אתר מאקו מציג: הקמת ועד עובדים – המדריך.
מה דעתכם? האם אתם חווים בתקופה האחרונה פריחה בהתארגנויות של ועדי עובדים בשוק העבודה הישראלי? האם זו תופעה שאתם מזהים גם במדינות שמעבר לים? – שתפו אותנו בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו!
Photo Credit: Matt Baldry, Flickr CC