בפוסט "לא כל התפוחים כסופים: על קידום ה-Diversity בחברת אפל", סיקרנו את המהלך המשמעותי של ענקית הטכנולוגיה, אפל, שהחליטה לתרום 50 מיליון דולר לעידוד העסקת נשים ומיעוטים בשוק היי-טק. המהלך, שהיכה גלים וקיבל סיקור רב, גרם לנו לנסות ולבדוק מה מצב הנשים בתעשייה הישראלית בנקודת הזמן הנוכחית, אמצע 2015.
אז נתחיל:
- מינוי טרי ומעודד לאישה הבכירה ביותר במוסד. תמיר פרדו, ראש המוסד, מינה את י' הוותיקה לראשת אגף משאבי האנוש של ארגון הביון. י' תהיה אחראית על כלל סגל העובדים ותכהן גם כחברת מטה בארגון (ישראל היום).
- באופן מפתיע, מסתבר שדווקא תעשיית ההייטק היא המפלה הגדולה ביותר בין נשים לגברים בכל הקשור לפערי שכר. כך חושפת כתבת דה-מרקר ענבל אורפז בכתבתה "לנשים לא משתלם לעבוד בהיי-טק בישראל": פערי השכר המדהימים של אומת הסטארט-אפ".
- מה דעתכם, אולי השינוי יגיע מהממשלה? שר המדע והחלל, דני דנון מצהיר: "נתמקד בהנגשת הטכנולוגיה לפריפריה ובשילוב נשים בהיי-טק".
- גלובס עם דיווח עגום על מצבן של הנשים הבכירות בישראל: רק 6 נשים בכירות מתוך 100 חברות במדד ת"א-100. בנוסף לכך, רק 4% מיו"ר הדירקטוריונים הינן נשים.
- יותר נשים בפוליטיקה, יותר נשים יזמיות ויותר נשים בתפקידי ניהול. יום האישה 2015 שהתקיים במרץ חשף גם כמה נתונים מעודדים שמציג פורבס.
- נזכיר לכם נתון מעניין מתוך הפוסט על סקר Galssdoor שפרסמנו בתחילת 2015: 66% מהנשים מציינות כי הן מאמינות שקיים אי שיוון בשכר בינן לבין הגברים (לטובת הגברים), לעומת 50% מהגברים שחושבים כך.
מומחי משאבי אנוש – מה דעתכם? האם מצב הנשים בתעשייה הישראלית ובעולם בכלל נמצא במגמה של שיפור או התדרדרות? האם הדרך לשיוויון מלא עדיין כל-כך ארוכה? כמו כן – אתם מוזמנים להצטרף לקהילת הלינקדאין המקצועית שלנו!
Image credit: NEC Corporation of America, Flickr CC