בפוסט שלנו מהשבוע שעבר, הבאנו לכם ארבעה מהטרנדים החמים בניהול המשאב האנושי, לשנת 2017. עכשיו ממשיכים…
מציאות מדומה ומציאות רבודה יוצרות מהפכה בתהליכי גיוס והדרכת עובדים
הבאז סביב מציאות מדומה ורבודה במהלך 2016, רק יתעצם ב- 2017 ויחייב ארגונים להתייחס לטכנולוגיה החדשה יותר ברצינות. במהלך השנתיים הבאות ההכנסות מחומרה של מציאות מדומה צפויות להגיע ל- 8 מיליארד $, והטכנולוגיה עצמה תגיע לידיהם של כ- 25 מיליון משתמשים. רבע מעובדי דור ה- Y וה-Z, מצפים שהטכנולוגיה החדשה בה הם משתמשים מחוץ לשעות העבודה, תחדור גם לארגון בו הם עובדים. טכנולוגיה זו יכולה לעזור בתהליכי גיוס עובדים, למידה והדרכה. הצבא הבריטי כבר משתמש במציאות מדומה בתהליכי גיוס, ו- General Mills מאפשרת למועמדים סיור וירטואלי במשרדיה.
ועדיין לא דיברנו על הטכנולוגיה הזו כאמצעי הדרכה ופיתוח עובדים באופן פרטני ואינטראקטיבי במיוחד. לעובד שלכם חסרים כישורי דיבור מול קהל? בעתיד הקרוב הוא יוכל להתאמן מול מנחה וירטואלי וכאשר יהיה מוכן, הוא ייכנס לאולם וירטואלי, ויפגין את כישורי הנאום שרכש בפני קהל וירטואלי.
הטכנולוגיה תיתן לארגון כלים להכשיר ולפתח את העובדים באופן זמין ומהיר, ללא קשר למיקום גיאוגרפי וללא הוצאות נלוות. כך יותר ויותר עובדים יוכלו להרחיב ידע, לרכוש כישורים ולהעלות את הערך שלהם לארגון.
קראו כיצד הטכנולוגיות החדשות ישפיעו על ניהול המשאב האנושי, במאמר מאת אלי אבני, CTO בסינריון.
הקרב על הטאלנט מתעצם ולא מנצחים בו רק בזכות שכר גבוה
עובדים כבר מזמן לא רואים את החוזה שלהם עם מקום העבודה, כחוזה לכל החיים. התחלופה הממוצעת היא אחת ל- 4.6 שנים, וכאשר מדובר במנהלים צעירים ועובדים מוכשרים, פרק הזמן מתקצר ל- 28 חודשים. אפליקציות שונות, אתרי נטוורקינג ורשתות חברתיות, אמנם מסייעים לארגונים לאתר טאלנטים, אך במקביל מאפשרים לאותם טאלנטים יותר הזדמנויות לבחירת מקום עבודה הבא. 76% מהעובדים במשרה מלאה מחפשים עבודה באופן אקטיבי, או לפחות פתוחים להזדמנויות שמציעים להם. במקביל, 48% מהמעסיקים, לא מצליחים לאייש משרות פנויות בגלל כישורים חסרים ורמות גבוהות של שחיקה.
כאשר זה המצב, 90% מהמעסיקים מעריכים שהתחרות על הטאלנט רק תגבר, במיוחד בצפון אמריקה ובשווקים מתעוררים. כתוצאה מכך, ארגונים לא יוכלו להסתפק בשכר תחרותי בכדי לזכות בטאלנט ולשמר אותו בארגון. לכן, נראה דגש חזק על חוויית עובד, תהליכי פיתוח עובדים ותכנון מסלולי קריירה, כמו גם התאמת ערכי החברה והתרבות הארגונית למצב הקיים.
מעבר מביצועים אישיים לביצועים קבוצתיים
אחד הטרנדים החמים, למרות מגמת "עלייתו של העובד הפרילנסר" אותה הזכרנו בחלקו הראשון של הפוסט, הוא הדגש על עבודת צוות. בעוד שלעובדים אינדיבידואליים יש את האג'נדה האישית שלהם לגבי ניהול קריירה שלהם, ארגונים עוברים למבט על ביצועי צוותים, משום שצוותים עם ביצועים גבוהים יאפשרו לארגון להכין את עצמו לתחרות עתידית בשוק המשתנה תדירות. השינוי המבני הזה נובע לא מעט גם מאופיים של עובדי דור ה- Y ודור ה- Z שגדלו על עדכנות וגמישות, שיתוף חברתי וספורט קבוצתי, ומצפים לתפיסה זו גם במקום העבודה. כ-92% מהארגונים מציינים כי השינוי התפיסתי הזה נמצא בראש סולם העדיפויות שלהם, ו- 75% מבני דור ה- Y ודור ה- Z , אומרים שהם מעוניינים ומוכנים לעבודת צוות באופן אפקטיבי. סיסקו היתה הראשונה לאמץ את הגישה הזו, ויצרה את "Team Space", פלטפורמה שיתופית המאפשרת לצוותים לעבוד יחד באופן המיטבי.
תוכניות לרווחתו הנפשית ולבריאותו של העובד מהוות כוח משיכה לטאלנטים
ארגונים משתמשים בתוכניות לרווחתו הנפשית ולבריאותו של העובד (wellness and wellbeing), ע"מ לצמצם היעדרויות, להפחית הוצאות בריאותיות וגם בכדי למשוך טאלנטים. פחות ממחצית העובדים האמריקאים מעידים שהארגונים בהם הם עובדים תומכים ברווחתם ומסייעים להם לנהל אורח חיים בריא – ארוחות בריאות, ספורט וסדנאות יוגה, הפחתת לחץ בעבודה באמצעות יצירת סביבת עבודה רגועה ובריאה יותר ועוד. בהשוואה לשנה הקודמת, יש ב- 2016 מגמת עליה בנושא, שצפויה להמשיך ולצבור תאוצה בשנת 2017.
ארגונים מפעילים יצירתיות בכל הנוגע לחבילת ההטבות שלהם
תגמול, תנאים והטבות הולמים הם נושאים בעל חשיבות מרכזית לכל עובד, בכל קבוצת גיל, מגדר או רקע. מעבר לשכר ולתנאים סוציאליים, יום עבודה גמיש, נושא שלא היתה לו כמעט חשיבות לפני עשור, תופס מקום מרכזי בסדר העדיפויות. זאת בעיקר בגלל התפיסה של עובד ש"תמיד מחובר", ולכן נחצים הגבולות הברורים בין עבודה לפנאי. בשנתיים האחרונות תפס נושא זה את המקום הראשון בסדר העדיפויות של העובדים, אולם רק כשליש מהחברות מציעות יום עבודה גמיש. יתרה מזאת, גם חברות שמיישמות יום עבודה גמיש, לפחות במידה מסוימת, לא מפרסמות באופן אקטיבי את הנושא, לעובדיהן ולמועמדים שמחפשים מידע מוקדם אודות מקום העבודה. הצפי הוא שב- 2017 יתרחש שינוי מהותי בנושא.
רוצים להגיב? – שתפו אותנו. הצטרפו לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה – בקבוצת הלינקדאין שלנו!