HR – על EVP כבר שמעת?

דקות 5 | 30 ביולי 2017
תמונת אווירה - הצעת ערך לעובד

שתף:

EVP- Employee Value Proposition

בפוסט שלנו "אסטרטגיות שיווק שמשאבי אנוש צריכים לאמץ" התייחסנו לפרקטיקות שיווק שיסייעו לכם להפוך את מותג המעסיק לאטרקטיבי בעיניי העובדים שלכם ובעיניי מועמדים.
הנה עוד מושג שמקורו בעולם השיווק – EVP- Employee Value Proposition, מושג שנלקח מ- CVP – Customer Value Proposition.
בדומה ל- CVP – הצעת ערך ללקוח, שקובעת האם ומדוע יבחר במוצר שלכם על פני מוצר מתחרה, הצעת הערך לעובד הפכה להיות כלי קריטי שקובע האם תצליחו לגייס עובדים מוכשרים ולהעמיק מחוברות (engagement) עובדים בכדי לשמר אותם בארגון.
ברור שכל ארגון ירצה לגייס ולשמר את המוכשרים ביותר. הזמנים משתנים ואנו בעולם עבודה בו לעובדים ולמועמדים מוכשרים יש הזדמנויות רבות שפתוחות בפניהם. הם רק צריכים לבחור. הם עושים שיקולי "בעד" ו"נגד", והם יבחרו לעבוד אצלכם / להישאר אצלכם, אם יהיה לכם EVP ייחודי שייבדל אתכם מהמתחרים.
אבל מה מסתתר מאחורי המושג EVP? – זהו בעצם אוסף מאפיינים המגדיר במה אתם עדיפים על פני מעסיקים אחרים ולמה אנשים מוכשרים ירצו לעבוד אצלכם.
ה- EVP כולל שכר, הטבות, תמריצים ותגמולים, הזדמנויות למידה והתפתחות מקצועית, מסלול קריירה בארגון ועוד.

איך להבטיח שה- EVP שלכם אפקטיבי?

חשוב לזכור – בין אם תכננתם ובניתם EVP ובין אם לאו, יש לכם סוגים שונים של הטבות שהמועמדים / העובדים שלכם לוקחים בחשבון בהחלטה שלהם האם להצטרף / להישאר בארגון.
אבל אם ה- EVP שלכם לא נבנה בהתחשב המטרות הארגון, הוא עלול להיות בלתי אפקטיבי ולהיות אחד הגורמים לכך שאתם לא מצליחים לגייס ולשמר את האנשים הנכונים.
EVP אפקטיבי צריך לשקף את מותג המעסיק ולטפל באספקטים השונים של חווית העובד. הוא משקף את הערכים שחשובים לארגון ומגדיר את עסקת ה"תן וקח" במובן של הערכים להם אתם מצפים מהעובדים, כמו גם אלו שהם יכולים לקבל מכם בתמורה.
יש דרכים רבות לגיבוש EVP, אבל רובן מבוססות על ארבעה שלבים מרכזיים:

1. תחקרו את הנתונים שלכם

בשלב הראשון תחקרו את נתונים שצברתם אודות מחוברות עובדים (engagement), סקרים שונים ערכתם, ומטריקות של תהליכי גיוס, קליטה ושימור עובדים.
נתחו דאטה שמתייחס לטאלנטים ולעובדים בתפקידי מפתח, על מנת לזהות מגמות ודפוסים חוזרים. אל תשכחו להסתכל מעבר לשורות הסיכום.
הרבה פעמים התובנות האמיתיות יהיו דווקא בהערות של העובדים שמעניקות למספרים הקשר.

2. תחקרו בעלי עניין

זהו השלב החשוב ביותר ביצירת ה- EVP שלכם ובו אתם צריכים לערב את כל בעלי העניין בתהליך: הנהלה, משאבי אנוש והכי חשוב, עובדים קיימים וקהל יעד של מועמדים.
שלב זה צריך לכלול ראיונות עומק עם בעלי העניין וקבוצות מיקוד של עובדים, בכדי להבין נושאי מפתח. בחנו את התפיסות לגבי הצעת הערך הנוכחית שלכם – איך היא נתפסת בעיניי עובדים ומועמדים, מה ניתן לשפר על מנת לשקף טוב יותר את חזון החברה והתרבות הארגונית שלה. זהו אילו הטבות חשובות לסוג העובדים שאתם רוצים לגייס ולשמר והיו נכונים לערוך התאמות לצרכים ולרצונות של העובדים.
CVP, הצעת ערך ללקוח מבוססת פעמים רבות על כך שמותג בונה את הסיפור של עצמו ואז משתמש בערוצים שונים ע"מ לספק את הבטחת המותג. אולם EVP נבנה בגישה ממוקדת-עובדים שצריכה להיות מותאמת לאסטרטגיית משאבי האנוש וליעדים שקיבלו עובדי החברה.

3. גבשו את ה- EVP שלכם

הגיע הזמן לגבש הצעת הערך לעובדים. על בסיס התחקורים והתובנות משלב 1 ו- 2, נסחו את ה- EVP שלכם. זו צריכה להיות הצהרת מסגרת כוללת שתהפוך לתמצית חווית העובד שלכם והתחייבות מותג המעסיק.
בשלב זה עליכם להבהיר את כיצד אתם תומכים ומעצימים את העובדים שלכם בנושאים כגון מסלולי קריירה, פיתוח ולמידה, איזון עבודה-פנאי, אחריות תאגידית ועוד.
חשוב שתבדקו את ההתאמה של הצעת הערך לאסטרטגיית משאבי האנוש שלכם. אם היא אינה תואמת, תצטרכו לתקן אותה.

4. הבטחות צריך לקיים

ועכשיו הגיע הזמן לממש את ה- EVP שלכם לאורך כל שלבי מחזור חיי העובד – משלב הגיוס, דרך קליטה, תכנון קריירה… ואפילו סיום העסקה.
תקשרו את ה- EVP שלכם לעובדים. הם צריכים להיות מודעים לתוכנית וליהנות מפירותיה. עליכם לוודא כי המסר והכוונה של ה- EVP אכן מקבלים ביטוי וממומשים בכל אחד מהאספקטים של ניהול משאבי האנוש, כגון בפרסום משרות, תוכניות פיתוח עובדים, תגמולים ועוד.
שלבו את התוכנית במערכות הטכנולוגיות שלכם. לדוגמה, אם אתם מאפשרים היעדרות לצורך פעילות של תרומה לחברה, וודאו שהנושא מיושם במערכת ניהול ההיעדרויות שלכם, ושהוא מתוקשר בצורה ברורה לעובדים.
ומכיוון אנו בשלב המימוש, עליכם למדוד את יעילות ה- EVP שלכם ע"י שילוב הנושא בסקרי שביעות רצון של עובדים. זה יאפשר לכם להמחיש את הערך של ה- EVP, את ההחזר על ההשקעה והתועלות הכלכליות לארגון.

פיתוח ויישום EVP דורש השקעת זמן ומחויבות של גורמים רבים בארגון. אולם EVP יעיל נותן לארגון יתרונות רבים בבואו לגייס טאלנטים, לשמר עובדים מוכשרים, למקד את פעילות משאבי האנוש, ליצור מותג מעסיק חזק ולהעמיק מחוברות עובדים. זכרו – גם אם לא בניתם EVP, זה לא אומר שאין לכם הצעת ערך לעובדים – זה רק אומר שהיא לא מנוהלת כמו שצריך.

רוצים לדעת יותר על הצעות ערך לעובדים? – קראו עוד במאמר מאת תמר בראל, מנהלת תחום Talent Management בסינריון

הצטרפו לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה – בקבוצת הלינקדאין שלנו!

שתף: