מהו BYOD ולמה חשוב שנכיר את היתרונות והחסרונות שהוא מוביל?
בעולם הארגוני שלנו כיום, קיימת השפעה אדירה של טרנדים ופיתוחים טכנולוגיים על התנהלות העובדים והארגון. החל מרשתות חברתיות וכלה באמצעים טכנולוגים לניהול שעות עבודה. אחד הטרנדים האחרונים והחשובים בתחום הינו BYOD.
BYOD הם ראשי תיבות ל- Bring Your Own Device. ולמה הכוונה? הכוונה היא לכך שעובדים מביאים עימם לעבודה כלים טכנולוגיים משלהם, לדוגמה: הסמארטפון הפרטי, ועושים בו שימוש משרדי לכל דבר: הם יעשו ממנו שיחות הקשורות לעבודה ויקראו ממנו מיילים הקשורים לארגון. שימו לב שטרנד זה מוביל לכך שארגון לא רוכש יותר מכשירים, כגון טלפון סלולרי, עבור עובדיו כמו שהיה נפוץ בעבר, אלא הם רוכשים עבור עצמם, ובוחרים בדגם שהם רוצים.
גידול משמעותי
סקר חדש של Juniper מצביע על גידול עתידי משמעותי בתופעת BYOD. לפי המחקר, בשנת 2018 ב- 35% מכלל המכשירים הפרטיים יעשה שימוש ארגוני, לצד השימוש הפרטי. אלו מספרים משמעותיים מאד שחשוב להכיר, במיוחד בישראל, שכאן קצב אימוץ הטכנולוגיה הוא מהגבוהים בעולם ועובדים רבים כבר "מערבבים" שימוש פרטי עם עסקי במכשירים הפרטיים שלהם. הצד החיובי, לפי המחקר, הוא שהתופעה מגבירה את שביעות רצון העובדים. הם בוחרים את המכשיר הנוח להם, המכשיר עומד לרשותם וזכותם להתקין עליו אלו אפליקציות שרק ירצו.
ועם זאת, סיכונים משמעותיים
עם זאת, הצד הבעייתי, שחובה עלינו להכיר, מתבטא בסיכון שמביא עימו ה-BYOD לאבטחת המידע הארגוני. הסיכונים הם מגוונים מאד. החל מפריצות אבטחה בעקבות התקנת אפליקציות בעלות קוד זדוני שגונובות מידע, וכלה באיבוד המכשיר והגעתו לידיים לא מורשות שיכולות לעיין במידע (הארגוני!) שהמכשיר מכיל בתוכו. ה-BYOD הוא מינוף אדיר לפונקציית משאבי האנוש של הארגונים בפרט ולארגונים בכלל, אבל טומן בחובו גם אתגרים לא פשוטים. אנחנו עוד נשוב לנושא זה בהמשך ונרחיב.
מכירים את תופעת ה-BYOD באופן אישי? יש לכם במה לשתף? – אתם מוזמנים להצטרף לדיונים בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו!