סקר שנערך לאחרונה ע"י Salery.com מעלה כי 37% ממנהלי משאבי האנוש מצביעים על כך שהארגון שלהם מתקשה להתמודד עם נושא שוויון בשכר.
לא מזמן ראינו בארץ את קמפיין #שוות_משוות. הקמפיין נועד להעלות את המודעות לנושא השוואת השכר, ודוחף לחקיקה המקדמת שקיפות וקריאה לסגירת פערי השכר המגדריים.
הקמפיין, שהתחיל ממספר פוסטים של נשים אקטיביסטיות, עורר שיח ציבורי והוכיח – פערי השכר המגדריים קיימים, והם מפריעים לכולנו.
מסתבר שגם Corporate America מתקשה בתחום. הסקר שנערך באוקטובר 2021 בקרב 700 מנהלי HR מעלה כי 64% מהם דיווחו שהם מתמודדים עם לחץ רב יותר שמפעילים עובדים ומועמדים, ביחס לדרישה לפני שישה חודשים בלבד, כאשר 20% מהם כינו את הלחץ "אדיר". ועם זאת, קשה לרתום את הנהלות הארגונים לתהליך.
הרוב המכריע (85%) ציינו שהם יודעים מה צריך לשלם לעובדים שלהם כדי להישאר תחרותיים ול- 61% יש תהליך המטפל בשוויון שכר פנימי. אך רק 35% ביססו פילוסופיית שכר התומכת בשקיפות שכר.
חוסר השקיפות הזה משפיע לרעה על העובדים: רק 34% מהמשיבים אמרו שכל מנהל בארגון שלהם יכול לענות בכנות ובדייקנות "איך השכר שלי נקבע?" כשנשאל על ידי עובד. 64% מהנשאלים אינם מספקים כיום נתונים על טווחי שכר במודעות הדרושים שלהם, ורק 34% מתכננים לעשות זאת בטווח 12 החודשים הקרובים.
כשנשאלו על הקשיים ביישום שוויון בשכר, הנהגת הארגון סומנה כגורם המקשה ביותר:
- 35% הצביעו על הקושי לרתום את הנהגת הארגון לתהליך
- 17% על הקושי בשילוב פילוסופיית שכר שוויוני בתרבות הארגונית
- 14% מתקשים לבצע ניתוח של שיווין בשכר
- 7% מתקשים למצוא מישהו ממחלקת ה- HR שיוכל לעקוב אחר הנושא באופן שוטף
- 13% הצביעו על סיבות אחרות כגון תקציב וסדר עדיפויות.
דוח קודם של Survey.com, שנערך בקרב עובדים העלה ש – 42% מהם מפקפקים בהתחייבויות המעסיקים לסגירת פערי שכר.
התפקיד המרכזי של שוויון בשכר במלחמה על הטאלנט
% ממנהלי ה- HR הצביעו על הקושי לגייס טאלנטים בעת הנוכחית ו-95% מהם רואים בשכר השוויוני כלי מרכזי במלחמה על הטאלנט. בהקשר זה כדאי לקרוא את הפוסט שלנו שמעלה כי נשים רוצות שקיפות בנושא שכר ותגמולים.
"התחרות הגדולה על הטאלנט נותנת לעובדים ולמועמדים יד על העליונה במשא ומתן על שכר ורבים מפעילים את הכוח הזה, בצדק, כדי לדרוש משכורת שוויונית ותחרותית ", אומר גארי שטרקר, יועץ תגמול בכיר ב- Salary.com. "סקר זה מבהיר שאנשי משאבי אנוש מעריכים את הערך של שכר הוגן בכל הנוגע לגיוס ושימור כישרונות.
כאשר חברות שואלות את עצמן האם שקיפות שכר רבה יותר יכולה לתמוך ולחזק את התרבות והערכים הארגוניים, התשובה, בהכרח, היא 'כן'" – שקיפות בשכר היא תנועה: העובדים, והחברה בכלל, דורשים זאת. עם זאת, נותר לראות באיזו מהירות חברות יבצעו אסטרטגיות שכר חדשות כדי לעמוד בציפיות המוגברות של העובדים".
הכירו את החבילות המשולבות שלנו: פתרונות משולבים לניהול שכר ונוכחות, לחשבי שכר בארגונים
ושירותי חשבות שכר ומערכות משולבות לניהול שכר, משאבי אנוש ונוכחות, לחברות עם 50 עובדים ומעלה.
בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר למעלה מ- 1,900 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.