כיצד ישפיע Metaverse על ניהול המשאב האנושי

דקות 5 | 29 באוגוסט 2022
Metaverse - אילוסטרציה

שתף:

באחד הפוסטים בבלוג שלו, בהתייחסו למהפכת הדיגיטציה בעקבות משבר הקורונה, ביל גייטס נתן תחזית נועזת: "בתוך השנתיים-שלוש הבאות, אני צופה שרוב הפגישות הווירטואליות יעברו מרשתות תמונה של מצלמות דו-ממדיות… ל-Metaverse, מרחב תלת-ממדי עם אווטרים דיגיטליים."

הפורום הכלכלי העולמי, צופה שכ-58% מהעסקים ישתמשו בטכנולוגיה זו בשנתיים הקרובות. לפי גרטנר, 25% מהאנשים יבלו לפחות שעה אחת בכל יום ב- Metaverse לעבודה, צריכה, חינוך, רשתות חברתיות ו/או פנאי עד 2026.

ואכן, בעוד שעדיין יש חברות שלא אימצו באופן מלא את העבודה מרחוק כפי שאנו מכירים אותה (שנשלטת בעיקר על ידי שיחות זום), חברות אחרות (בעיקר טכנולוגיות) כבר עושות קפיצות דרך לעבר עתיד העבודה שיוגדר על ידי שיתוף פעולה מרחוק, אותנטי יותר, ובפוטנציה המטאברס (יש הכותבים מטאוורס) – גרסה עשירה וסוחפת יותר של כל מה שיש לרשת ולנייד להציע כרגע.

אסטרטגיית משאבי אנוש עוסקת בתכנון העתיד של העבודה ולכן אנשי משאבי אנוש חייבים לקחת בה חלק ולחשוב על חדשנות וחזון במקביל. עליהם להבין מהו Metaverse, כיצד הוא עשוי לסייע, והיכן צריך לקבוע גבולות. הם צריכים להיות להוטים לעצב את טכנולוגיית משאבי אנוש מהדור הבא לפני שיהיה מאוחר מדי – גם אם זה לא יקרה בשנתיים הקרובות.

ככל שה-Metaverse מעצב מחדש את הדרך שבה נעבוד, יכולות להיות לכך השלכות גדולות עבור מנהלי משאבי אנוש שצריכים להניע את השינוי הזה. לא רק שצריכה להיות להם גישה לכלים ולידע הדרושים כדי ליישם את השינוי הזה, אלא שהם גם צריכים להבטיח שעתיד העבודה מתוכנן תוך מיקוד באנשים.

Metaverse: הדרך החדשה לעבוד מרחוק?

ה- Metaverse הוא מציאות וירטואלית (VR). רובנו מקשרים את ה- Metaverse למערכות VR יקרות המשמשות למטרות משחק ובידור. אבל האמת, יש הרבה יותר במטאברס מזה.

ראשית, למרות שמערכות VR הן לרוב השער המוכר ביותר ל-Metaverse, ישנן טכנולוגיות אחרות ובמחיר סביר יותר לגישה למרחב הווירטואלי, כולל סמארטפונים ומחשבים. חשוב מכך, הערך המוסף של Metaverse חורג ממשחקי וידאו בלבד; יש לו גם את היכולת לחולל מהפכה במקומות העבודה שלנו.

חברות טכנולוגיה גדולות, כמו Meta (לשעבר פייסבוק), מיקרוסופט, גוגל ואפל, משקיעות רבות בטכנולוגיית Metaverse – כאשר חלק מההשקעות הללו מתמקדות במיוחד בשיתוף פעולה בעבודה המאפשר למשל לצוותים לעבוד באותו חדר וירטואלי, ללא קשר למיקומו הפיזי של כל אדם.

במיוחד מכיוון ש-VR ארגוני צפוי לגדול ל-4.26 מיליארד דולר עד 2023, לא קשה להבין מדוע ביל גייטס כל כך בטוח לגבי הסבירות לעבור משיחות זום דו-ממדית לגרסאות התלת-ממד המתקדמת יותר.

להפיק את המרב מה- Metaverse – ארבעה תחומים שבהם HR צריך להתמקד

ככל שה-Metaverse חודר לעסקים שלנו, משאבי אנוש יכולים לקחת על עצמם יותר הובלה ובעלות על הנושא. להלן ארבע דרכים שה-Metaverse יכול להשפיע על משאבי אנוש וכיצד משאבי אנוש יכולים להשפיע על עתיד מקומות העבודה שלנו.

1. שוויון בסביבת עבודה חדשה ודיגיטלית

סביבת עבודה המבוססת על Metaverse מביאה הזדמנויות חדשות לבנות מקום עבודה שוויוני יותר. יחד עם זאת, הגלובליזציה ש-Metaverse מאפשרת עשויה להדגיש את ההבדלים הקיימים. זה יציב מספר אתגרים שמומחי משאבי אנוש יצטרכו להתמודד איתם:

  • היררכיה של מיומנות טכנית מול טכנופוביה: סביר להניח ש- Metaverse יהיה אטרקטיבי לעובדים צעירים יותר תוך שהוא מחייב רבים אחרים ללמוד לעשות דברים בצורה חדשה לחלוטין.
  • דרישות רוחב פס שעשויות להדגיש אי-שוויון: Metaverse דורש יותר רוחב פס אינטרנט, כאשר אזורים פחות מפותחים מציעים בדרך כלל פחות אפשרויות סבירות.
  • בטיחות, רווחה והכלה במקום העבודה: למרות שאנשים ישתמשו בעיקר באווטארים ב- Metaverse, הם יקיימו אינטראקציה במה שעדיין יהווה מסגרת עבודה. חברות חייבות להישאר רציניות לגבי גיוון, הכלה ושייכות בכל הנוגע לעובדיהן. לשם כך, אנשי מקצוע בתחום משאבי אנוש יצטרכו להחליט כיצד בדיוק לפקח על המרחב הווירטואלי הזה כדי למנוע התנהגות בעייתית כמו הטרדה, התעללות או בריונות. צריך יהיה לקבוע מה מהווה התנהגות כזו בעולם הווירטואלי, לשלב את ההגדרות במדיניות מקום העבודה שלכם ולחנך את העובדים לגבי התנהגות בלתי הולמת ב-Metaverse.
2. יצירת מקום עבודה פרודוקטיבי, שיתופי

כולנו יודעים שהעיצוב של חלל משפיע על האופן שבו אנשים משתמשים בו. שולחן עגול מזמין דיון, בעוד שהבוס יושב בראש שולחן מלבני. ה- Metaverse פותח את האפשרות לדמיין מחדש סביבת עבודה פרודוקטיבית, שיתופית ויצירתית שאינה מוגבלת על ידי נורמות פיזיות.

דרך העבודה החדשה ב- Metaverse יכולה להרחיב את ההגדרה של עבודה מרחוק / היברידית. הודות לטכנולוגיה זו, לעובדים יש פוטנציאל לשתף פעולה מרחוק ולעסוק בצורה אותנטית ואנושית יותר. הפער בין המשרד הפיזי לחלל וירטואלי עשוי להיסגר.

Metaverse ישנה את העבודה על ידי הפיכת שיחות ושיתופי פעולה קבוצתיים להרבה יותר סוחפים על ידי עידוד אינטראקציות באמצעות מכשירים ודיבוריים ואווטרים, במקום מחשבים ניידים וסמארטפונים.

לדוגמה, Meta, בעבר פייסבוק, יצרה את Horizon Workrooms כדי לדמיין מחדש את שיתוף הפעולה בעבודה מרחוק. ענקית הרשתות החברתיות תיארה את Workroom כמרחב מפגש וירטואלי שבו עמיתים יכולים לעבוד יחד מכל מקום. עובדים יכולים להצטרף לפגישה כאווטר או לחייג לחדר וירטואלי על ידי שיחות וידאו דרך מחשב. הם יכולים להשתמש במקלדות וירטואליות כדי לשרטט רעיונות יחד, להכניס את המחשב והמקלדת שלהם ל-VR כדי לעבוד יחד, ואפילו לחזור לשיחות המסדרון שחסרו להם כל כך בשל העבודה מרחוק.

משאבי אנוש יצטרכו להגדיר את ה- Metaverse בארגונים שלהם בצורה שתניע את הביצועים העסקיים. העיצוב הווירטואלי של ה- Metaverse מאפשר לנו לחרוג מהסביבה המשרדית המסורתית, לעתים חסרת השראה, וליצור מקומות התורמים לשיתוף פעולה, יצירתיות, קבלת החלטות, בידור או כל אלה גם יחד.

כמו כן, משאבי אנוש ממלאים תפקיד מכריע בסיוע לארגון, למחלקות, להנהלה ולצוותים שלהם להבין כיצד להפיק את המיטב מהטכנולוגיה. הם יצטרכו לפתח מדיניות עבודה היברידית חדשה כדי להבטיח שיטות עבודה בריאה ב- Metaverse וללמד מנהלים כיצד להוביל בסביבה החדשה הזו.

3. עם Metaverse, סביר להניח שגיוס עובדים ישתנה

ה- Metaverse יכול גם להשפיע לטובה על עבודתם של אנשי מקצוע בתחום משאבי אנוש. חברות רבות כבר מתנסות בשימוש ב-Metaverse בגיוס טאלנטים.

ירידי גיוס וירטואליים הם דוגמה אחת לכך שמועמדים מקבלים הזדמנות לתקשר עם מעסיקים פוטנציאליים ולקבל הדגמה אמיתית של סוג החברה שבה הם יכולים לעבוד. אנשים רוצים שיותר עסקים יציעו סיורים וירטואליים שיאפשרו למועמדים פוטנציאליים לטעום מהתרבות המשרדית והארגונית.

Deloitte פיתחה סיור וירטואלי כזה, שנותן למועמדים פוטנציאליים סיור במקום העבודה ויצרה חוויית 360 מעלות מרתקת ואינטראקטיבית שמעניקה למועמדים תחושת ביטחון ונוחות בסביבת העבודה החדשה שלהם.

סניף PwC בבריטניה משתמש בטכנולוגיה בגיוס עובדים; היא יצרה את Virtual Park, פלטפורמת Metaverse, לראיון מועמדים לעבודה. באופן דומה, צוותי משאבי אנוש יוכלו להשתמש ב-Metaverse כדי לקלוט עובדים מרחוק בצורה אותנטית יותר. עובדים כאלה יכולים להיות שקועים באימונים ובסימולציות תלת ממדיות.

4. למידה ופיתוח עובדים

טכנולוגיית Metaverse יכולה ליצור חוויות למידה אינטראקטיביות וסוחפות לעובדים בעזרת מציאות מדומה. חווית אימון VR יכולה לשפר את ביצועי העובדים ב-70%, ומעסיקים יכולים להכשיר וללמד עובדים על ידי כך שהם עוזרים להם לעבור תרחישים מהחיים האמיתיים בפורמט VR כדי להכין אותם.

הנה דוגמה לאפליקציית VR של Vodafone המאפשרת ללומדים לקחת על עצמם את התפקיד של מהנדס שטח, ולהתקין ולתחזק תשתית לטלפונים סלולריים. לא רק שחווית אימון VR הופכת למידה מרחוק ופיתוח מיומנויות לאפשרות, אלא שהיא גם צמצמה ב- 96% את זמן ההכשרה.

לסיכום – בעוד שה-Metaverse אינו חף מאתגרים – בעיקר בכל הקשור להגנה על נתונים ועלויות גבוהות – הוא עשוי לחולל מהפכה במקומות העבודה שלנו. לא בגלל שחברות טכנולוגיה גדולות דוחפות אותו, אלא בגלל הערך המוסף שלו. כדי להבטיח שהעתיד החדש של העבודה הזה יאפשר ליותר אנשים להשתתף מרחוק ולעשות זאת בצורה אותנטית יותר, משאבי אנוש יצטרך לנווט את הפיתוח הזה.

ה-Metaverse מאפשר לארגונים לשים טביעת רגל קבועה ברשת, שבה אנשים יכולים להיכנס ושוב לחוות את התרבות של החברה, השירותים שלהם, המוצרים שלהם, בדרך חדשה – דרך חווייתית ומרחבית.

עבור חלק זה עשוי להיות מפחיד. עבור אחרים, מרגש. עבור חברות רבות, היא תציג דרכים חדשות ליצירת קשר עם לקוחות, לקוחות ועובדים.

 

בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר למעלה מ- 2000 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.

שתף: