מעורר מחשבה: בוגרי האקדמיה והפער בכישורים

דקות 5 | 22 בדצמבר 2015

שתף:

במאמר מרתק שפורסם אתמול במגזין הטכנולוגי, TechCrunch תחת הכותרת Why Business Leaders Need To Take On The Education Revolution מתאר הכותב, ג'סטין גריי, את משבר הטאלנט כפי שהוא רואה אותו, מהמקום הראשוני בו נפגשים בוגרי האקדמיה עם התעשייה.
גריי מספר על חוויותיו כאיש עסקים שמצוי גם בהליכי גיוס ונתקל פעם אחר פעם בעובדים החדשים המגיעים היישר מהמכללות ומהאוניברסיטאות ונמצאים כחסרי כישורים קריטיים לארגון, פער גדול מידי וקונסיסטנטי מידי בכדי להתעלם ממנו. הכישורים שחסרים לאותם בוגרים טריים, לפי גריי הינם: היכולת לפתור בעיות, ניהול זמן ויצירתיות.
לחיזוק דבריו, גריי מציין מחקר שבוצע ע"י חברת הייעוץ העולמית מקנזי שמצייר תמונה ברורה של הפער הקיים בתפיסה של האקדמיה אל מול זו של התעשייה: מהסקר עולה כי 72% מהמוסדות האקדמיים מאמינים כי בוגריהם עוזבים את שערי האקדמיה כשהם מוכנים לשוק העבודה. לעמתם, רק 42% מהמעסיקים חושבים כך.
"לא נוכל לפתור את הבעיה הזו בהסתמכות על האוניברסיטאות בלבד", טוען גריי "כמנהיגי ארגונים אנחנו צריכים לראות את עצמנו, ואת הארגון שלנו, כפתרון." מתוכניות הכשרה פנימיות, ועד להצמדת חונכים והתערות בקורסים המועברים באקדמיה, מסכם גריי, לא משנה אם אתה מחנך, איש משאבי אנוש או מוביל עסקי – יש לך את היכולת להשפיע ולסייע בצמצום הפער שפוגע כ"כ בתעשייה.
ועכשיו תורכם: הם אתם עצמכם נתקלתם בפער הזה? האם לדעתכם יש מקום לכך שמעבידים יתפסו יוזמה ויקחו חלק בהדרכת העובדים, בדגש על הפער שכיבכול מתגבש בגלל האקדמיה? ספרו לנו בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו!

Photo Credit: Francisco Osorio, Flickr CC

 

שתף: