מה אפשר ללמוד מדור המילניום לגבי העתיד של הארגון שלנו?

דקות 5 | 19 בספטמבר 2016
אילוסרציה - דור ה- Y

שתף:

כמו תמיד, העתיד של הארגון נקבע על פי המנהיגים שלו. אבל מה אנחנו יודעים על השאיפות, הרעיונות והערכים של מנהיגי העתיד?

אומרים עליהם שהם מפונקים שחושבים שהכל "מגיע לי", שגודלו כנסיכים ונסיכות, עטופים באהבה ומרופדים במחמאות. שהם פתוחים וזורמים, אבל מאחרים להתבגר, מהססים להתחייב ולקחת אחריות, ממוקדים בעצמם ומנהלים את חייהם כאילו אין מחר. תמונה מדאיגה?

העולם כבר נכנס לשלבים הראשונים של ארגונים המונהגים ע"י דור ה- Y.

פייסבוק, אינסטגרם, Airbnb, שלא לדבר על סטראטאפים, כבר מונהגים על ידי הדור הזה. לא ירחק היום בו דור ה- Y יקבע את דמותם ועתידם של ארגונים רבים נוספים. השאלה: לאילו כיוונים יוביל אותם דור המנהיגים החדש?

מחקר של Deloitte שופך אור חדש ומפתיע לגבי התפיסה של דור ה- Y בעולם העבודה. המחקר סקר עמדות של 7,700 עובדים בני דור ה- Y ב- 29 מדינות ברחבי העולם ואלו הממצאים העיקריים שהעלה:

מסתכלים לא רק על השורה התחתונה

בניגוד לתפיסה העסקית הרווחת, הרואה את מטרת הארגון בהשגת רווחיות מקסימלית לבעלי במניות, בני דור ה- Y מסתכלים מעבר לשורה התחתונה. 64% מהמשיבים לסקר חושבים שהמנהלים כיום מתמקדים מדי האגנ'דה שלהם ולא מתחשבים בהיבטים חברתיים רחבים יותר, ו- 54% טוענים שלמנהלים כלל אין עניין בנושאים שהם מעבר לשורת הרווח הסופי.
וזה השינוי הראשון שיקרה תחת ההנהגה של דור המילניום. 90% מהם סבורים שארגון צריך לשחק תפקיד חברתי שהופך את עולמנו למקום שטוב יותר לחיות בו ואף להימדד על פי תרומה זו. רק 5% סבורים שארגון יכול להתקיים לאורך זמן, אם יתמקד בהשגת רווחיות בלבד.
ב- Airbnb למשל, כבר אימצו את הגישה הזו והם מדווחים באופן שוטף על ההשפעה הכלכלית החיובית של פעילותם, במדינות בהן הם פועלים.

לא מחפשים פרסום אישי

מסתבר שמעט מאוד מבני דור ה- Y רוצים שאור הזרקורים יתמקד בהם כמנהלים. כשנשאלו לגבי סדרי העדיפויות שלהם, פרסום ותהילה ואפילו הובלת דעה ברשתות חברתיות, מוקמו נמוך ברשימת התיעדופים שלהם. לעומת זאת בראש סדר העדיפויות מיקמו בני דור ה- Y את התרומה החיובית לארגון שלהם ולעולם בו הם חיים.
וזה יבוא לידי ביטוי גם בעסקים. הדור הבא של המנהיגים יהיה ממוקד בעובדים. כשנשאלו אילו ערכים צריך ארגון בכדי להצליח לאורך זמן, הם ציינו את שביעות הרצון של העובדים כערך החשוב ביותר (26%).

יותר אתיקה עסקית

יותר ויותר מבני דור ה- Y הביעו דאגה מהתנהגות עסקית לא אתית. כמעט מחצית מהם (49%) סרבו לבצע משימה שהיא בניגוד לערכים שלהם ולעקרונות האתיקה. השיעור אפילו עולה ל- 61% כשמדובר באלו מבינם הנושאים במשרות בכירות יותר. 56% מבני דור ה- Y לא יסכימו לעבוד בארגון הנתפס כבעל אתיקה וערכים נמוכים.

אז לכל "זקני השבט" שמצקצקים בלשון בטענה ש"הצעירים של היום, זה לא מה שהיה פעם"… אולי כדאי לעצור. בני דור ה- Y רוצים להיכנס לעמדות הנהגה עם הרבה כוונות טובות שמציבות להם לא מעט אתגרים. אבל אולי בזכותם כולנו בעוד מספר שנים לא רב, נעבוד בארגונים אכפתיים יותר ונחייה בחברה טובה יותר. ואולי כדאי שדור המנהיגים הנוכחי לפחות יתחיל את התהליך…

 

הצטרפו לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה – בקבוצת הלינקדאין שלנו!

שתף: