שכר ותגמולים היו הסיבה מספר אחת שבגללה עובדים מדור Y ו- Z עזבו את מקום עבודתם במהלך השנתיים האחרונות – כך עולה מ- Deloitte’s Global 2022 Gen Z and Millennial Survey.
עפ"י הסקר
- 46% מבני דור Z, ו- 47% מדור Y חיים מחודש לחודש ומודאגים שלא יוכלו לכסות את הוצאותיהם
- 26% מבני דור Z, ו- 31% מדור Y חוששים שלא יוכלו לפרוש לגמלאות ברווחה כלכלית
- 30% מבני דור Z, ו- 29% מדור Y מרגישים חוסר ביטחון כלכלי
- 43% מבני דור Z, ו- 33% מדור Y לקחו על עצמם משרה חלקית/מלאה בנוסף למשרה העיקרית שלהם.

Source – Deloitte’s Global 2022 Gen Z and Millennial Survey
אין ספק שבאקלים הכלכלי הנוכחי של אינפלציה עולמית גואה, התמונה לא תשתנה לטובה בטווח הקרוב וזו תישאר הדאגה העיקרית של בני הדורות האלה.
בין סדרי העדיפויות של מחפשי העבודה היו גם איזון טוב בין עבודה לחיים, נגישות ללמידה, הזדמנויות לפיתוח והתאמה לערכי העובד. למעשה, כ-40% מהמשיבים אמרו ל-Deloitte שהם דחו עבודה מכיוון שהיא לא תואמת את הערכים האמורים.
יש לציין כי Climate justice (מושג העוסק בחלוקה צודקת, הוגנת ושוויונית של האחריות להתמודדות עם שינויי האקלים) עומד בראש מעייניהם של הדורות הצעירים: כ-75% אמרו שהם מאמינים שהעולם נמצא ב"נקודת מפנה" בנוגע לשינויי האקלים, כשפחות ממחציתם מרגישים אופטימיים שהמאמצים להגן על כדור הארץ יצליחו.
בנוסף, נשאלים שהיו מרוצים מההשפעה הסביבתית והחברתית של הארגון בו הם עובדים, נטו לרצות להישאר בו יותר מחמש שנים.
האתגר של דור ה- Y וה- Z, לפי דלויט, הוא שקבוצות אלה "רוצות ליישב את הרצון שלהן בשינוי עם האתגרים והמורכבות של חיי היומיום". אחת הדרכים שבהן אנשי משאבי אנוש יכולים לצמצם חלק מהמתח מול העובדים, היא באמצעות יוזמות סביבתיות וחברתיות.
בהקשר זה קראו גם את הפוסט שלנו "עלייתו של הארגון החברתי – מהון אנושי להון חברתי".
מעבר ל- Climate justice, גם גיוון, שוויון והכלה הם בראש מעייניו של של דור ה- Y וה- Z. המחויבות לגיוון והכלה נותרה גורם עקבי לגיוס ושימור טאלנטים צעירים; פרסום דוחות פנימיים וחיצוניים אודות יוזמות סביבתיות וחברתיות, הם דרך קונקרטית לאותת על מחויבות של החברה בנושאים אלה ועל כך שזהו חלק מהתרבות הארגונית.
נראה שחברות מסוימות כמו Walmart ו-Target, מעריכות יותר ויותר את הכוח של הדוחות אודות יוזמות סביבתיות וחברתיות. חברות כמו סטארבקס ואובר קושרות בין שכר המנהלים לקידום יוזמות של שוויון, גיוון והכלה. בשנת 2020, 78% מהמשיבים לסקר של טאוארס ווטסון, אמרו שהם מתכננים להתאים את תמריצי המנהלים עם יעדי שוויון, גיוון והכלה של החברה בשלוש השנים שלאחר מכן.
נתונים קודמים של דלויט מאשרים את המשמעות של ממצא זה: 70% מהמשיבים (בדרגי ניהול שונים) אמרו שתפקידם הושפע ממטרת החברה שלהם בנושאים חברתיים וסביבתיים, בעוד שרק שליש אמרו שהתגמול היה קשור ליעדים ולביצועים עסקיים גרידא.
כפי שקורה בהיבטים רבים של חווית העובד, לאנשי משאבי אנוש יש תפקיד קריטי בקידום ומימוש יוזמות אלה, תגמול מונחה מטרות שוויון, גיוון וכלה, וכדומה. שינויים אלה יכולים לשפוך אור על מה שחלקם כבר זיהו כהיבט חשוב של עסקים מתקדמים: אחריות תאגידית.
בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר כמעט 2000 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.