סיבת ההיעדרות מהעבודה: חרדה

דקות 5 | 1 בדצמבר 2015
לחץ בעבודה

שתף:

לא פעם ולא פעמיים סיקרנו כאן בבלוג את התופעה (שהיא כבר לא ׳תופעה׳ אלא מציאות) בה הגבול בין המשרד לחיי המשפחה והפנאי הולך ומטשטש באופן גס בעקבות כניסת כלים טכנולוגיים חדשים למשוואה. פוסט נהדר לדוגמה הוא: ממחובר כל הזמן למנותק מדי פעם: אתגרי השילוב בית-עבודה.
זו הסיבה שאנו רוצים כעת להפנות את תשומת ליבכם לכתבה הבאה של גלובס ״כורעים תחת הנטל: יותר עובדים נעדרים מהעבודה בגלל חרדה״.
מהי החרדה? בדרך כלל תחושה של אי-נוחות, דאגה או פחד. החרדה היא לא תחושה שניתן יהיה אי-פעם למגר לחלוטין. לפעמים היא יכולה לסייע לנו בשיפור ביצועים, ולעיתים – היא פוגעת בתפקוד שלנו.
המספרים מצביעים על גידול ברור ברמות החרדה של העובדים כיום: בתקופה שבין 2009-2013 נרשמה בבריטניה עלייה של 24% במספר ימי המחלה בגין "מתח, דיכאון וחרדה", בנוסף, דוח שפורסם השנה בטורונטו מצביע על כך ש-41% מהעובדים (במגוון מגזרים) דיווחו על רמות גבוהות של חרדה.
מה לגידול במספר העובדים הסובלים מחרדה ולטכנולוגיה? לא מעט. החל משטף הודעות הטקסט והאימיילים מהעבודה, ועד לכניסת מכונות אוטמטיות המחליפות עובדים בתפקידים שונים, תהליך המוביל לחשש גובר והולך מפני איבוד מקום העבודה. בנוסף, טכנולוגיות חדשות צצות באופן מפתיע ויכולות למחוק במהירות חברות מבוססות, כמו גם תחרות ההולכת וגוברת בכל השווקים השונים – מעלות את רף החרדה גם הן.
באופן פרדוקסלי אותה הטכנולוגיה שאמורה לפשט, לייעל ולזרז תהליכי עבודה – מובילה לתחושות חרדה המשבשות את תיפקוד העובד.
מה דעתכם? האם אתם עצמכם נתקלתם בתופעת החרדה, והאם אתם מזהים שהיא הולכת ומתחזקת? מהם צעדי המניעה או הטיפול שאתם ממליצים עליהם? (אנו נחזור לנושא המניעה בפוסטים הבאים) — ספרו לנו בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו!
 

שתף: