גאלופ – עד כמה חשוב זמן עבודה מהמשרד

דקות 5 | 3 ביולי 2023
אילוסטרציה - עבודה מרחוק או עבודה מהמשרד

שתף:

מודל העבודה היברידית כאן בכדי להישאר. המעבר לעבודה היברידית, התבסס סט של כללים: העובדים צריכים להראות שהם יכולים לנהל את הזמן שלהם על ידי עמידה בלוחות זמנים ושיתופי פעולה עם עמיתיהם.

ככל שיותר ויותר חברות מאמצות את מודל העבודה ההיברידית, מנהלים רבים תוהים: האם זמן עבודה במשרד עם עמיתים עדיין בעל ערך? והאם אי פעם היה לזה משמעות כפי שייחסנו לנושא?

התפתחות אנושית מעידה על אינטראקציות אישיות תמיד היו חשובות.
אנתרופולוגים טוענים שגודל המוח האנושי גדל עם הזמן כדי לאפשר "כוח עיבוד" גדול יותר בכדי לעמוד ואף להרחיב קשרים חברתיים משמעותיים. השפעה חברתית העניקה לבני אדם מאז ומעולם, יכולת גבוהה יותר לשיתופי פעולה, מסחר במזון ומשאבים, ציד גדול יותר והגנה מפני טורפים.

אפילו בסביבות עבודה היברידיות  או מרוחקות, אנשים עדיין מסתמכים על הקשרים החברתיים שלהם כדי לבצע את העבודה. הריחוק הפיזי והמעבר לזום לא שינו את זה. כ- 3 מתוך 10 עובדים ברחבי העולם מדווחים שיש להם חבר טוב בעבודה.

קוראים לזה "הון חברתי" – Social Capital – מושג המתייחס להשפעה של קשרים חברתיים שיש לעובד עם עמיתים שלו. ההזדמנות להתחבר עם עמיתים היא מניע עצום לחזרה למשרד, כך נכתב בדו"ח של מיקרוסופט, כאשר יותר מ-80% מבני דור ה- Y וה- Z טוענים ששיתוף פעולה עם חברים לעבודה יהפוך את הנסיעה למקום העבודה לכדאית.

מחקר ענק של Gallup של יותר מ-100,000 יחידות עסקיות, מצא שהיחידות עם יותר עובדים בעלי קשרים חברתיים, משיגות ביצועים גבוהים יותר ותחלופת עובדים נמוכה יותר.

מדוע פגישות וירטואליות פחות יעילות?

לאורך כל ההיסטוריה ניהל האדם אינטראקציות חברתיות שהיו מערכות יחסים פנים-אל-פנים. העולם הווירטואלי הדיגיטלי של העשורים האחרונים הוא חדש במוחנו. באיזו מידה נוכל לשחזר חוויה חברתית מספקת ומקשרת באמצעות טכנולוגיה?

שנים לפני המגיפה, בגאלופ ערכו מחקר מעמיק כיצד השימוש של אנשים בזמן חברתי משפיע על מצב הרוח היומיומי שלהם. המחקר כלל 17,719 אנשים שהתבקשו לשחזר את היום הקודם שלהם – בוקר, אחר הצהריים וערב – ולספר כמה זמן חברתי הם בילו (ובאיזו צורה) וכיצד הם הרגישו.

המחקר העלה שכמעט כל צורות הזמן החברתי הגבירו את מצב הרוח, אבל לזמן חברתי באמצעות טכנולוגיה היה סף – מצב הרוח ירד לאחר כ-25% מהזמן החברתי שבאמצעות טכנולוגיה. לזמן חברתי אישי הייתה ההשפעה הגדולה ביותר על מצב הרוח – אבל משך הזמן הכולל היה חשוב פחות מהאירוע עצמו. פעילות גופנית או אכילה/שתיה משותפת הראתה את ההשפעה החזקה ביותר על מצב הרוח. לשיחות ועידה בווידאו היה קשר חלש יותר למצב הרוח.

32 אחוז מהעובדים ההיברידיים מציינים כי פגישות וירטואליות פחות יעילות מפגישות אישיות לעומת 17% שאומרים שפגישות וירטואליות יעילות יותר. יותר ממחצית (51%) אומרים שאין הבדל.

מחקרים אחרים שפורסמו, שופכים מעט אור על ההשפעות השונות של חוויות וירטואליות ואדם. מהאינטראקציות הראשונות שלנו כשנולדנו, אנו מתקשרים באמצעות רמזים לא מילוליים בסנכרון עם אחרים. תקשורת אישית משלבת את התזמון של המחוות, המילים והתנועות שלנו. בשיחות וידאו, אנו מנסים לשחזר את הסינכרון הזה – בין אם במודע ובין אם לא – וזה בלתי אפשרי. לראות מישהו על המסך בהחלט עדיף מאשר לא לראות אותו. עם זאת, אנחנו לא יודעים מתי מישהו מבצע ריבוי משימות ולא נותן את מלוא תשומת הלב שלו לפגישה. נשמע מוכר?

אינטראקציות אישיות מעוררות תגובות כימיות – שחרור של חומרים כגון דופמין והורמון אוקסיטוצין, מחזק את מרכזי התגמול במוח שלנו. התגובות הכימיות הללו והאותות החברתיים פנים אל פנים מאיצים את יכולתנו לשדר אמפתיה, אמון והומור. מדובר באלמנטים קריטיים להצלחה של הפגישות.

ד"ר ג'רמי ביילנסון, פרופסור ומנהל מייסד במעבדה לאינטראקציה אנושית וירטואלית של אוניברסיטת סטנפורד, מסביר מדוע שיחות בווידאו פחות אפקטיביות מהקשר הישיר האישי: כולל מבט עין לא טבעי, עומס קוגניטיבי וניידות מוגבלת. הוא מציע שצורות אלו של עומס בלתי מילולי גורמות ותורמות ל"עייפות הזום".

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Nature Human Behavior מצא שיצירת רעיונות ויצירתיות בשיתוף פעולה פחתו כאשר זוגות אקראיים של אנשים עבדו יחד באופן וירטואלי, בהשוואה לזוגות אקראיים שעבדו יחד באופן אישי.

בעוד שהטכנולוגיה הצילה אותנו במהלך המגיפה, ייתכן שהיא גם האטה אותנו והפרידה בינינו. האם זה יוביל להידרדרות הדרגתית בתרבות הארגונית? לדברי גאלופ, זה כבר התחיל.

השילוב הנכון של שיתוף פעולה מרחוק ושיתוף פעולה אישי להבטחת פרודוקטיביות ויצירתיות

במחקר מיוני 2022 של יותר מ-16,000 עובדים במשרה מלאה בארה"ב, גאלופ בחנה שילובים שונים של דרישות עבודה עצמאיות ושיתופיות. המטרה הייתה לגלות את כמות המשרד לעומת עבודה מרחוק שהגדילה את המעורבות והרווחה של העובדים והפחיתה את השחיקה ואת הסבירות של העובדים לעזוב.

כמעט תשעה מתוך 10 (88%) מהעובדים בעבודות מרחוק דווחו שיש להם שילוב של עבודה עצמאית ושיתופית; 61% אומרים שהם מבצעים את המשימות שלהם באופן עצמאי ואז מביאים את עבודתם לצוות, לשיתוף פעולה. וזו אולי אחת התובנות המרכזיות מתקופת המגפה: העובדים הבינו שהם יכולים לבצע הרבה מהעבודה שלהם מבלי להיות במשרד כל יום.

לאחר מכן בגאלופ בדקו עובדים בעבודות הדורשות שיתוף פעולה מסוים ושאלו אותם כמה ימים הם עובדים כעת בבית ובמשרד. התוצאות העלו שיומיים-שלושה במשרד הביאו לתוצאות הטובות ביותר למעורבות ורווחה של העובדים, להפחתת השחיקה ולצמצום חיפושי העבודה, וכי אנשים נוטים להעדיף ללכת למשרד באמצע השבוע.

מהן ההמלצות של גאלופ?

  1. התחייבו לעבודה היברידית עבור עובדים שיכולים לעבוד מרחוק. עשו זאת, או שאתם מסכנים את מעורבות העובדים ואת היכולת שלכם לשמר ולגייס עובדים מוכשרים במיוחד.
  2. קבעו ימי משרד סטנדרטיים. בכדי למקסם את מעורבות העובדים. העובדים צריכים לדעת באילו ימים הם חוברים ביחד באופן אישי, לשיתופי הפעולה והחדשנות הגבוהים ביותר.
  3. הכשירו את המנהלים שלכם לנהל שיחה משמעותית אחת בשבוע עם כל עובד – באורך של 15 עד 30 דקות – על יעדים, לקוחות, רווחה והכרה. ככל שתשפרו את מיומנויות המנהלים במהירות, תעלה גם מעורבות של העובדים ושל הצוותים שלהם, ותוכלו לשמר טוב יותר את העובדים בסביבה היברידית.


ואנו מזכירים לכם כי כיום, כשהעבודה ההיברידית הפכה לשגרה, בפונקציות עסקיות רבות יש למנהלים אפשרות במערכת הנוכחות,  להבדיל בין שעות עבודה מהבית לשעות העבודה במשרד, ובמקביל להתרשם מהפרודוקטיביות של העובדים בהתאם לדיווחי המשימות שלהם. כך תוכלו לבחון טוב יותר למי המודל ההיברידי מתאים יותר, ולמי פחות. 
 

בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר למעלה מ- 2,150 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.

שתף: