האם אתם מתקשים לגייס טאלנטים לארגון שלכם? האם הייתם רוצים שהעובדים לכם יקדמו יותר את המותג והמסרים לכם בכדי לעזור לכם לגייס עובדים ולקוחות פוטנציאלים? האם אתם חושבים שמיתוג המעסיק שלכם "בסדר" אבל יש מקום לשיפור?
אם כן, הנה כמה עקרונות שיווקיים שכדאי לאנשי משאבי אנוש לאמץ:
1. נהלו תחרות על הטאלנטים, כפי שהארגון שלכם מתחרה על הלקוחות
כאשר מחפשי עבודה בודקים ארגון, הדבר הראשון שהם עושים, הוא חיפוש מידע באתר החברה, בלינקדאין, פייסבוק ואפילו אתרי דירוג כמו Glassdoor. מי שמנהל את התכנים ברשת הם בעיקר אנשי השיווק או יחסי הציבור, ולכן במקרים רבים הנוכחות ברשת היא מוטת-מכירות.
אם אתם חושבים שלמצוא את העובדים הטובים ביותר זה לא פחות חשוב מלמצוא לקוחות חדשים, מדוע שלא תדרשו לתת ביטוי גם לגישה יותר מוטת-גיוס?
2. הגדירו את קהל המטרה שלכם
לאנשי שיווק יש הבנה עמוקה של הקהל אליו הם פונים: דמוגרפיה, התנהגות וכד', וזאת על מנת שיוכלו להתאים את המסר לקבוצות שונות של אנשים. לכן, תהייה זו טעות לחלק את קהל היעד של אנשי מש"א רק לקבוצות של מועמדים ועובדים.
סקרים העלו שגם כאשר הארגון שולח לעובדיו מיילים עם עדכונים שונים, כ -50% מהעובדים מרגישים מחוץ ללופ, וזאת משום שהם אינם מבינים כיצד המסר נוגע להם. לכן, חשוב שתבינו מה מניע אותם, מה הכי חשוב להם, לאילו תמריצים כלכליים או אחרים הם יגיבו וכד'. בחנו גם הבדלים בין מחלקות, בין מנהלים לעובדים וכו'.
השתמשו בידע שצברתם על מנת לבנות מסרים ממוקדים במקום מסרים אחידים לכולם, משום שעובדים שונים מתעניינים במידע שונה, שיועבר אליהם באמצעים שונים. הם רוצים לדעת מה וכיצד המידע משפיע עליהם.
3. מצאו את ה"קול" הייחודי שלכם
כל איש שיווק יודע שמותג הוא בעצם מוצר שיש לו אופי, שיש לו סגנון משלו, שקהל היעד שלו מרגיש משויך אליו, ושמתאים לאורח חייו ואופיו. בכדי ליצור חיבור כזה, צריך שהמותג יהיה מושרש בערכים, תרבות, הבטחה, אוטנטיות וכמובן קו חזותי עקבי.
לכן, חשוב תתחילו בהגדרת האסטרטגיה שלכם, התרבות הארגונית, הערכים החשובים ביותר, והמסרים, שישרתו אתכם כאשר אתם פונים לקהלי המטרה שלכם בכל פלטפורמות המדיה השונות. לדוגמה, כל תוכניות ההטבות שאתם מציעים, או דרישות משרה, צריכות להיות עקביות ולהדגיש את אותן נקודות מפתח, בין אם מדובר במיילים אתם מעבירים לעבדים, או באתר שלכם או בלינקדאין.
זכרו, ה"קול" אמנם אחיד ועקבי, אבל המסר ואופן העברתו, צריכים להיות מותאמים לקהל היעד.
4. ספקו חוויית משתמש
אנשי שיווק יודעים שבכדי למכור, חווית הקניה צריכה להיות קלה ומהנה. כמוהם, גם אנשי משאבי אנוש רוצים שהעובדים "יקנו" את מה שיש להם להציע, לדוגמה בתוכניות תמריצים, תגמול והטבות, או שמועמדים יענו ל"קמפיין" של גיוס עובדים.
לכן, חשוב שתספקו חווית משתמש טובה. צרו "מרכזי מידע" אליהם יוכלו לגשת מועמדים או עובדים לקבלת מידע רלוונטי עבורם, מבלי לעבור בין מערכות שונות. הקפידו על ממשק ידידותי למשתמש.
אם נסתכל לדוגמה על עמודי הקריירה / משרות פתוחות של חברות רבות, ואפילו חברות הייטק גדולות, נגלה תהליך הגשת מועמדות מייגע למדיי, שנועד להזין מידע לאלגוריתם. זה תהליך מוכוון לנוחות החברה, לא לנוחות המועמד שרוצה להגיש מועמדות בפשטות ובמהירות. הגישה למועמד או לעובד צריכה להיות דומה לגישה ללקוח. אם כך, מדוע לא רואים ארגונים שלמשל מעבירים את המועמד לצ'ט חי או אפילו לשיחת וידאו עם נציג HR?
5. הפכו את העובדים לשגרירים שלכם
אם אתם באמת מספקים "חוויית עובד" והעובדים שלכם גאים להיות חלק מהארגון, הרי שניתן לגייס אותם לשבח ולהעיד עליו כמקום עבודה אטרקטיבי. זה לא פשוט, אבל יש מקרים שהם אפילו עושים את זה ביוזמתם. יש כאלה שיעלו לרשתות החברתיות תמונות מטיול החברה וכבר היו כאלה שפתחו ביוזמתם אפילו בלוג המתכתב עם תחום העיסוק של הארגון. ועם זאת, לא יזיק אם תתנו להם כמה קווים מנחים.
הגדירו הנחיות לגבי פעילות ברשתות חברתיות, כך שה"קול" שלכם יהיה האחיד והעקבי, אבל המסר יועבר בצורה אישית ע"י העובדים. כדאי לשקול לתמרץ את מי שיגייס בהצלחה עובד חדש לארגון, או אפילו לתגמל עבור קמפיינים מוצלחים שעובדים עושים עבורכם ברשתות החברתיות.
6. מדדו יעילות
אנשי שיווק מנהלי מעקב שוטף בכדי לזהות אילו אסטרטגיות הכי אפקטיביות ומה לא עובד, בכדי להביא לביצועים מיטביים.
גם אנשי HR צריכים למדוד את תוצאות הפעילות שלהם. החליטו אילו מדדים חשובים לתרבות הארגונית, למחוברות העובדים וליעדים העסקיים. האם העובדים מגיבים למסרים שלכם? האם הם מקבלים את המסרים הנכונים בזמן הנכון? אילו ערוצי הפצה הוכיחו עצמם כטובים ביותר? האם הם משתתפים בתוכניות שלכם?
משאבי אנוש – חישבו כמו אנשי שיווק
גם אם אין לכם "גב" מספיק ממחלקת השיווק, נסו לחשוב יותר כמו אנשי שיווק. הסתכלו על התקשורת שלכם עם עובדים או מועמדים מבעד לעיניים שלהם. וודאו שאתם מתמקדים בתועלות שהם יכולים להפיק מתוכניות שלכם. אל תהססו לנסות טקטיקות קריאטיביות.
…ותנדנדו למחלקת השיווק בכדי לקבל רעיונות או חוות דעת… אחרי הכל, אתם באותה סירה והיכולת של הארגון לגייס ולשמר אנשים מוכשרים היא לטובת כולם.
יש לכם עוד טיפים? שתפו אותנו
הצטרפו לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה – בקבוצת הלינקדאין שלנו!