מה למדנו מ- 2020 ומה ניקח ל- 2021

5 דקות | 12 בינואר 2021

שתף:

שנת 2020 שינתה לחלוטין את האופן בו אנחנו עובדים, כנראה לנצח. מחקר של גאלופ שפורסם לאחרונה, מתייחס לשינויים הגדולים ביותר שחווינו בעבודה בשנת 2020 – וכיצד הם ישפיעו על מנהלי משאבי אנוש וארגוניהם ב- 2021.
לאחר קרוב לשנה של אתגרים לא פשוטים, אפשר כבר להסתכל על שינויים אלה בפרספקטיבה רחבה המעניקה לנו תובנות יקרות ערך ועוזרת לנהל טוב יותר את המשאב האנושי ב- 2021.

אז הנה כמה תובנות שכדאי לקחת בחשבון ב- 2021:   

תנו משוב לעיתים קרובות

למרות שעבודה מרחוק נמצאת במגמת עלייה מזה זמן, עובדים רבים מצאו את עצמם עובדים מהבית בפעם הראשונה ב- 2020, עם פרוץ משבר הקורונה. מנהלים תהו עד כמה באמת עבודה מרחוק יכולה להיות יעילה. ואכן, בחודשים הראשונים, נראה היה שמחוברות העובדים קטנה. זה לא מפתיע: החרדות, הסחות הדעת וחוסר הביטחון שכולנו חווינו היקשו עלינו להתמקד בעבודה. אלא שתוך זמן קצר, חזרו הדברים אל מקומם הטבעי.

עפ"י גאלופ גם עובדים מרוחקים יכולים להיות מעורבים מאוד בעבודתם. מפתח מרכזי לכך הוא תקשורת ומשוב תכוף של המנהלים. מנהלים ששוחחו באופן קבוע עם העובדים שלהם, הצליחו להגביר מוטיבציה ולהעמיק מחוברות, גם בעת עבודה מרחוק. גם העובדים ציינו שכל משוב חיובי ו/או קונסטרוקטיבי שקיבלו, הועיל להם (ואפילו אלה שקיבלו משוב שלילי, העדיפו קבלת משוב כזה על פני חוסר מוחלט במשוב).

מסקנה ל- 2021 – מנהלים: תנו משוב שבועי ושימרו על קשר עם כל אחד מהעובדים שלכם לפחות כמה פעמים בשבוע – בין אם הם עובדים מרחוק או ממש מעבר לדלת. שאלו אותם על האתגרים (המקצועיים והאישיים) העומדים בפניהם, וכיצד הם משפיעים על העבודה, ואז גבשו דרכים בהן תוכלו לעזור.

הערכת עובדים – לא רק אחת לשנה

כבר כתבנו לא מעט פוסטים על האופן בו השפיע המשבר על תהליכי הערכת ביצועי העובדים. ברור לכולם שבתקופת אי הוודאות של 2020 קביעת יעדים שנתיים הפכה ללא רלוונטית. קיבעון של יעדים, משוב לא סדיר, היעדרויות של עובדים, גרמו לכך שחברות רבות ויתרו על התהליך. אחרות, בגלל חשיבות המשוב והכוונת העובדים בתקופה של שינויים רבים, דווקא ניצלו את המצב בכדי להעביר את הארגון לתהליכים שוטפים המתבצעים לפחות אחת לרבעון.

מסקנה ל- 2021 – מנהלים: קיימו שיחות הערכת ביצועים תכופות, מתוזמנות ולא פורמליות עם העובדים. גם אם מדובר בשיחות זום של אחד-על-אחד, הן יעזור לכולם להישאר ממוקדים ביעדים הנכונים ולהסתגל לשינויים שעוד צפויים לנו ב- 2021.  

עזרו לצמצם שחיקה

עוד לפני שנת 2020 76% מהעובדים אמרו שהם חווים שחיקה בעבודה, לפחות מדי פעם. מאז פרוץ המשבר עובדים ומנהלים רבים רואים עלייה בסיכון לשחיקה. אך מחקר של Gallup מגלה כי הסיבות לשחיקה אינן בהכרח כפי שהיה בעבר – בראש ובראשונה שעות עבודה ארוכות. עפ"י גאלופ הסיבות העיקריות כעת הן תחושת יחס לא הוגן, עומס עבודה שאינו ניתן לניהול, תקשורת לא ברורה, חוסר תמיכה ולחץ זמן לא סביר.

מסקנה ל- 2021 – מנהלים: אמדו באופן קבוע את חווית העובדים ואת תחושותיהם לגבי חמשת הגורמים העיקריים לשחיקה. גם אם עומסי עבודה ולוחות זמנים קצרים הם בלתי נמנעים מדי פעם, חשוב לוודא שזה לא קורה כל הזמן. כאשר העובדים שלכם מרגישים שהם מקבלים תמיכה, הם מטבעם עושים יותר עבודה – והעבודה פחות מלחיצה באופן משמעותי.

בחנו את התרבות הארגונית שלכם

די קל למי שעובד מרחוק, מרוחק חברתית מעמיתיו וללא מפגשים של פנים-מול פנים, לחוש מנותק. רבים איבדו קשר עם המשימה של הארגון ולעיתים גם עם היעדים שלהם. חלקם איבדו את מה שהופך את החברה שלהם ואת עבודתם למיוחדת או טובה יותר מזו של המתחרים – כך עולה מהמחקר של גאלופ. לכן חשוב להתמקד שוב במה שהופך את החברה, האנשים והמשימה שלכם לחשובים.

מסקנה ל- 2021: מנהלים: ערבו את העובדים מחדש בערכים, ברעיונות ובאידיאלים ארגוניים. אולי הם יכולים לרענן את התרבות הארגונית או ליצור צוות רב-פונקציונלי כדי שעובדים מאזורים שונים יוכלו לחלוק שיטות עבודה מתאימות ומומלצות לנורמות העבודה החדשות. היעזרו בהם  לנסח מחדש את הערכים של החברה ולהיות השגרירים שלכם שיעזרו לכל העובדים לנווט ב- 2021 והלאה.

    

בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר יותר מ- 1,700 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.​

שתף: