למידה ופיתוח עובדים ב- 2021 – מה יקרה בטווח הקצר ובטווח הארוך

5 דקות | 18 בינואר 2021
למידה ופיתוח עובדים בשנת 2021

שתף:

לפני שנה, בפתחה של שנת 2020, מנהלים עדיין התלבטו לגבי המגמות הבולטות בתחום הלמידה ופיתוח העובדים. דיברו על למידה בדיוק בזמן (Just-in-time learning), על Reskilling ו- Upskilling – מגמות שכבר החלו בשטח.

איש לא חזה אז איזו תאוצה יתפסו מגמות אלה בעקבות משבר הקורונה: חנויות ומסעדות נסגרו או עברו לפעול באופן מקוון ובמשלוחים, עובדי משרד נשלחו לעבוד מהבית ועובדים חיוניים לקחו על עצמם תחומי אחריות חדשים בכדי לשמור על עסקים פתוחים.

וכך, התכנון לטווח הארוך של למידה ופיתוח עובדים, הפך להכרח בטווח המידי.

דרישה גוברת ל- Reskilling ו- Upskilling של מיומנויות טכניות

העולם נכנס למהפכה התעשייתית הרביעית – עידן של חדשנות בהובלת טכנולוגיה כאשר ארגונים מפתחים נוכחות דיגיטלית – צורך שהואץ בעקבות המשבר. ולדברי מומחים, אם אין לכם טביעת רגל דיגיטלית, אתם אבודים.

עם זאת, חברות אינן יכולות למצוא מספיק מומחים טכנולוגיים שיניעו את המהפכה הזו. קיים חוסר איזון בין ההיצע לביקוש של עובדים כאלה בשוק העבודה, במיוחד בתחומים של כתיבת קוד, פיתוח אתרי אינטרנט, וניתוח נתונים (Analytics). "הפתרון הוא להשיג יתרון תחרותי באמצעות Reskilling ו- Upskilling של העובדים הקיימים בארגון" – אומרת אמי בורסטי, בכירה ב- LinkedIn. לדבריה "המשבר מחייב עובדים להיות יותר אג'ליים, בכדי שיוכלו לקחת על עצמם עוד משימות."

מיקוד בלמידה לטווח ארוך נשאר המפתח

" Reskilling ו- Upskilling מתמקדות במיומנויות מידיות וקצרות טווח," אומרת בורסטי, "אך אל לנו לזנוח למידה ארוכת טווח. חובה לחשוב על הטווח הארוך, אולם קצב השינויים הופך את חיי-המדף של הכישורים לקצרים יותר.

חלק מהמשרות של ימינו לא היו קיימות לפני שלוש שנים, ולכן אנשים צריכים להתאים את פיתוח המיומנויות שלהם בכדי לעמוד בקצב המשתנה של עסקים. ובכל זאת, תמיד יהיו כישורים שקשה יותר לשלוט בהם, כמו יצירתיות, חדשנות ומנהיגות, שידרשו גישה ארוכת טווח".

למידה מרחוק

ככל שהצורך בעבודה מרחוק ובעבודה היברידית המתמשך, חברות יעמדו בפני אתגרים חדשים הקשורים ללמידה ופיתוח. עסקים, מנהלים ועובדים רבים עדיין לומדים כיצד לפעול בצורה יעילה בעולם מרוחק, החל מתהליכים בשלב הקליטה של עובד חדש בארגון, דרך למידה שתסייע לו לבצע את עבודתו היומיומית מרחוק. גם אם זה לא היה הכרחי לפני המשבר, הרי שכעת זה יהפוך לקריטי במיוחד בכדי לאפשר צמיחה ולהצלחה של עסקים.

אנשי משאבי אנוש צריכים למצוא את הכלים המתאימים ביותר ללמידה ופיתוח עובדים, ולהבטיח שמנהלים ועובדים מקבלים את ההכשרות להן הם זקוקים.

עיצוב מחדש של חוויית הלמידה

לדברי בורסטי, חברות צריכות לחשוב מחדש על חווית הלמידה של העובדים. למידה מקוונת (e-learning) עלולה להיות פאסיבית והקורסים יכולים להיות ארוכים מדי. לכן חברות בוחנות דרכים לשנות זאת באמצעות מיקרו-למידה (ספרינטים) ולמידה חברתית המחברת בין אנשים למומחים, בכדי ליצור חוויה מעורבת יותר.

"התהפוכות שחווינו ב- 2020 הסירו כל ספק לגבי הנחיצות של למידה ופיתוח עובדים", אומרת בורסטי. "עסקים צריכים להשקיע בעובדים שלהם משום שהם תלויים בהם, לא רק בגלל שזה הדבר הנכון לעשותו.

כאשר הצרכים העסקיים מואצים ומתפתחים, חובה להבטיח שלעובדים יש את הכישורים הדרושים להם – וזו מגמה שללא ספק תימשך."

בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר יותר מ- 1,700 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.​

שתף: