7 טיפים לשימור עובדים

דקות 5 | 5 בדצמבר 2016

שתף:

עזיבה מרצון של עובדים רעה לעסקים ואין זה משנה מה גודל הארגון שלכם. ההערכות מכמתות את עלות החלפת העובד בין כפול עד פי עשר אפילו מעלות השכר שלו, תלוי בדרגה. ככל שהעובד בכיר יותר, העלות עולה. אך לא מדובר רק בנזק כספי. לשיעור עזיבה גבוה יש לעיתים רבות גם השלכה על הידע הארגוני, על ירידה בביצועים עסקיים ופגיעה במורל.
מכאן החשיבות של שימור העובדים המוכשרים שלכם. והנה כמה טיפים שיסייעו לכם לשמר אותם.

גייסו עובדים באופן סלקטיבי

השימור מתחיל למעשה כבר בשלב גיוס העובד. לפני שמתחילים לדבר על שימור עובדים, אתם צריכים לוודא שמי שגייסתם מתאים מלכתחילה. כאשר אתם בוחנים מועמדים, אל תסתכלו רק על הכישורים שלהם. חשוב שתבחנו גם את התאמתם לתרבות הארגונית, למנהלים ולעמיתים איתם יעבדו.
בדקו האם ישנה התאמה ליכולות הליבה של הארגון. בחנו גם תכונות נוספות שיכולות לשפוך אור אודות המועמד ולהוסיף לו קרדיט. אלו תכונות שיכולות למנף את יכולתו של המועמד לבצע את תפקידו בצורה מיטבית ומתאימה לערכי הארגון. למעשה, בחנו אצל המועמד את הערכים על פיהם תמדדו אותו בהמשך בתהליך הערכת עובדים.

הציעו חבילת תגמולים ותמריצים הולמת

כאן אין הפתעות. אם רוצים לגייס טאלנטים אמתיים, צריך להציע להם חבילת תגמולים ותמריצים אטרקטיבית. השכר נקבע על בסיס כישורים וניסיון, היצע וביקוש, מיקום גיאוגרפי ודרגת הבכירות של העובד.
אבל שכר גבוה אינו תמיד תנאי מספיק. בעידן של ביטחון תעסוקתי נמוך ותוחלת חיים שמתארכת, עובדים מסתכלים גם על אותם גורמים שיקנו להם ביטחון לאחר פרישה, כמו גם בתקופות משבר.
ויש גם הטבות שאינן כספיות ויכולות לעזור לכם לשמר עובדים, כגון זמן עבודה גמיש, אפשרות לעבוד חלק מהזמן מהבית, איזון נכון בין עבודה לפנאי ועוד.

אפשרו סביבת עבודה ותרבות ארגונית המשרות נוחות

מכירים את ההרגשה של כניסה לחדר שלא נותן תחושת נוחות או ביטחון ואפילו מעורר אנטגוניזם? תארו לעצמכם שהייתם צריכים להיות בחדר כזה 5 פעמים בשבוע, 9 שעות ביום. כמו בבית, גם במקום העבודה – כולנו רוצים להרגיש בנוח ושדעתנו לא תהייה מוסחת בגלל תחושות לא נוחות.
לכן חשוב שסביבת העבודה תהיה אסתטית, נקייה, מאווררת, מוארת וממוזגת כראוי.
יתרה מזאת, התרבות הארגונית שלכם צריכה להלום את המגזר העסקי אליו אתם שייכים. היא צריכה להיות אותנטית וכזו ששמה את העובדים במרכז. חשוב שתתקשרו לעובדים שלכם את החזון הארגוני ואת ערכי הארגון באופן שיצור מחוברות (engagement).
בהקשר זה, שווה שתקראו את המאמר מאת רווית גופמן, מומחית למיתוג ממשרד Gofman Creative, שמסבירה בכתבה מרתקת ב- Ynet איך בונים חלל עבודה חכם, וכזה שגם מביא לידי ביטוי את ערכי החברה.

נהלו שיחות משוב לפחות אחת לרבעון

תהליכי הערכת עובדים הם הרבה יותר ממדידת ביצועים ביחס ליעדים, אחת לשנה. לכן חשוב שמנהלים יפגשו עם עובדיהם, לפחות אחת לרבעון לסקירה ודיונים פחות פורמליים מאשר בעבר ויקיימו שיחה של אחד-על-אחד, במסגרתה ידסקסו נושאים כגון ציפיות, משוב ופיתוח עובדים.
שינוי תפיסה זה מסמל מגמה כלל עולמית. במקום שיחת משוב המתמקדות רק בביצועים ובמדידת העמידה ביעדיי השנה שעברה, ארגונים מנהלים "שיחות קריירה" במבט לעתיד. השינוי נובע גם מהמגמה הרווחת של הטמעת פסיכולוגיה חיובית בארגונים: למידה מהצלחות, זיהוי ושיפור החוזקות של העובדים כמפתח להצלחה, ובניית מסלול פיתוח אישי לשנה הבאה.

תנו לעובדים שלכם כלים ללמידה ופיתוח

התפתחות טכנולוגית, ידע וכשורים חסרים, השלמת יכולות לקראת התפקיד הבא ועוד ועוד… יש לכם שפע של סיבות לנהל את ההדרכה והלמידה בארגון באופן המבטיח שהשקעה בעובדים משתלמת לארגון.
הדרכות פרונטליות, e-learning, תוכניות חונכות ואימון אישי, סמינרים וקורסים חוץ-ארגוניים – בחרו את אמצעי הלמידה האפקטיבי ביותר למטרה שאתם רוצים להשיג ושלבו בין אמצעים שונים.
נצלו היטב את היכולות של e-learning משום שלמידה מקוונת יכולה להתבצע מכל מקום ובכל זמן, ללא צורך בתיאום מורכב של יומני העובדים והמדריכים. מערכות ה- e-learning יכולות לתת מענה לחלקים התיאורטיים של הקורס, לתרגול ולתהליכי הבחינה וההסמכה.
זאת ועוד, למידה מקוונת מאפשרת גם לעובדים שלא יועדו לקורס ספציפי, להעשיר את הידע שלהם בזמנם החופשי. כך תזכו ללא עלות נוספת, בעובדים מקצועיים ומיומנים יותר שיוכלו לשמש ממלאי מקום וכוח תגבור בעת הצורך.

הקשיבו לעובדים שלכם

אתם יכולים ללמוד הרבה אם תקשיבו לעובדים שלכם. יכול להיות שתקבלו מהם רעיונות חדשים שיכולים לקדם את החברה ולתת להם את התחושה שהם חלק משמעותי בתהליך העסקי. ואולי תגלו כך שיש להם בעיות אישיות שמצריכות התייחסות והתחשבות מצדכם.
תמיד אפשר להקדיש כמה דקות בכדי לשמוע מה קורה להם הן במישור המקצועי והן במישור האישי.
ועוד טיפ קטן: כפי שאתם מנהלים "שיחת סיום תפקיד" שנותנת לכם תובנות רבות לגבי סיבות העזיבה של עובדים, נהלו גם "שיחת הישארות בתפקיד" על מנת להבין מאיזה נושאים העובדים שבעי רצון ובמה עליכם להשתפר כארגון. הרבה פעמים שיחות כאלה מבוצעות בפורמט של "שולחן עגול" המעודד עובדים לשיחה פתוחה וכנה.

הוקירו על הישגים

וטיפ אחרון, אבל בהחלט אחד מהיותר אפקטיביים – הוקירו את העובדים על תרומה והישגים. זו יכולה להיות אמירת תודה פשוטה, לחיצת יד או מכתב תודה, או אם אתם רוצים להעלות את הרף, אפשר גם להעניק פרסים או לתגמל אותם כספית.
בחרו את הדרך המתאימה ביותר להוקרת עובדים, אך זכרו, זהו אחד האמצעים האפקטיביים ביותר לתת להם את ההרגשה שהם מוערכים, ולגרום להם לרצות להישאר בארגון לאורך זמן.

יש לכם רעיונות נוספים? – שתפו אותנו.
הצטרפו לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה – בקבוצת הלינקדאין שלנו!

שתף: