Glassdoor – הדלת השקופה
לפני כחודש הצגנו בפניכם את אתר חיפוש העבודה Glassdoor.
האתר, כפי שראינו, אינו אתר חיפוש עבודה סטנדרטי, אלא כזה הכולל ביקורות אודות ארגונים רבים ושונים. הערך האמיתי של ביקורות אלו היא העובדה שהן עוברות סינון, וכי הן מגיעות מתוך הארגונים עצמם, כך שבאמת ניתן לקבל תמונת מצב, גם אם חלקית, אודות הארגון.
אבל, האם אנחנו, כאנשים האמונים על התחום המשאב האנושי בארגון, באמת צריכים להתייחס ברצינות לאתר זה ולבקר בו באופן תדיר?
שימו לב לסיפור אמיתי שפורסם ב- Forbes ועונה על השאלה.
מעשה שהיה, כך היה…
רוברטה מאוטסון, ציידת ראשים מוערכת הכותבת טורי דעה בפורבס, מספרת שקולגה שלה בתחום משאבי האנוש קישרה בינה ובין חברת ביוטק מקיימברידג' לצורך סיוע בגיוס כישרונות ארגוניים חדשים לחברה. הקשר שנוצר מול סמנכ"ל התפעול של חברת הביו-מד, עלה די מהר על פסים שליליים. סמנכ"ל זה, מספרת רוברטה, נהג בה בזלזול והתנשאות: "הופתעתי, שכן אינני זוכרת התנהגות כזו ואני עובדת עם הארגונים המובילים בעולם".
"לו הייתי קוראת קודם את הביקורות באתר Glassdoor – לא הייתי מופתעת" טוענת רוברטה, ומציינת שכלל הביקורות אודות החברה מצביעות על כך שהתרבות הארגונית איננה מתייחסת בסובלנות לאחרים, ואין בה תחושה של עבודת צוות או קהילה. "היום, כל מועמד יכול לקרוא את הביקורות על החברה ולבחור עבור מי הוא מעדיף לעבוד. זו הסיבה שאנחנו כאנשי משאבי אנוש צריכים להכיר את הביקורות המופיעות באתרים כגון Glassdoor, ולעשות את הדרוש על מנת לשפר אותן במקרה צורך. אחרת, הכישרונות יברחו".
ומה אתכם?
האם אתם עושים שימוש ב Glassdoor? במידה וכן – האם גם אתם התרשמתם מאמינות הביקורות ומהעובדה שהתוצאות בשטח תואמות את הלך הרוח הכללי שעולה מהביקורות? הצטרפו לקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו וספרו לנו! בנוסף – לתובנות מעולם משאבי האנוש והכישרונות הארגוניים, אתם מוזמנים לעקוב אחרי רוברטה מאוטסון גם בטוויטר (אנגלית).