בחלק א' של הפוסט "הוואטסאפ והקריירה שלכם" שפרסמנו בשבוע שעבר, הסבנו את תשומת הלב שלכם לכתבה חשובה שהתפרסמה
ב- Ynet קריירה – "ההיפך מהתייעלות: הוואטסאפ הורס הקריירות".
נזכיר כי המאמר מצביע על כך שאפליקציית ה-וואטסאפ הפופולארית יכולה לפגוע בקריירה במידה ומקום העבודה שלכם עושה בה שימוש לצרכיי הארגון, קרי – הקמת קבוצות הכוללות את אנשי המשרד, במטרה לעדכן בצורה נוחה אחד את השני בנושאים מקצועיים.
את הפוסט סיימנו בהעברת הכדור לידיים שלכם וקראנו לכם לשלוח לנו את התובנות המקצועיות שלכם לנושא. נעניתם לאתגר, והנה מספר נקודות מבט מעניינות של אנשי משאבי האנוש בישראל המתייחסים לתוצאות הנלוות לשימוש של אפליקציית ה-וואטסאפ במקום העבודה.
- שוקי וייס, מומחה לתהליכים יעילים ומועילים, שרואה באפליקציית ה- WhatsApp רשת חברתית לכל דבר ועניין, טוען כי "אכן יש ברשתות חברתיות חסרון גדול לפרטיות של האדם וניכור רב בין השותפים. קשרים סינטטיים אינם יכולים להחליף קשר ממשי וזה של פנים אל פנים. אני תוהה מה ידוע לגבי תועלת הוואטסאפ עבור כמהנדסים ויועצים עו"ד וכיו"ב?", בנוסף, מציין שוקי: "אני חושב, שכל המחלות של רשת חברתית מצויות גם בה. המיוחד בה לטובה לעומת האחרות, זו פשטות העברת המסרים בה. ונכון לרגע זה גם אין בה פרסום ממומן".
- טלי וולף, סמנכ"לית משאבי אנוש, Laufer Aviation – GHI, מצדיקה את הטענה שעלתה בכתבה, וטוענת: "לדעתי יש להימנע משימוש בוואטסאפ בעבודה – להיעזר במסרונים לטובת עדכון דחוף במידת הצורך. הוואטסאפ הנו כלי אישי לחלוטין לטעמי".
- חני אלכסנדרוביץ, ש-"עושה את צעדיה הראשונים בעולם משאבי האנוש" (בהצלחה חני!), מעניקה לנו את הזווית האישית שלה לעדכונים הבלתי פוסקים של האפליקציה. עדכונים שמגיעים, לדבריה, גם בשעות המנוחה: "זה מאד מטריד. לעיתים קרובות השיח בקבוצת העבודה חורג מעדכונים מקצועיים לתחומים אחרים לחלוטין. לפעמים הודעות כגון 'התפללו לרפואת…' מגיעות בשעות הקטנות של הלילה, ולמרות שהקבוצה הזו מושתקת וההתראות לא מרעישות, קשה להתאפק ולא להציץ ולבדוק מה חדש".
- דן סעדיה (סטודנט למדעי התנהגות) מגלה לנו כי הנושא של שימוש באפליקציות מסרים מיידים לטובת פעילות ארגונית הוזכר במהלך אחת ההרצאות, ו- "נכון שאני עדיין סטודנט, אבל אני חושב שאני מייצג דור שכבר מזמן אימץ את הכלים הללו באופן טבעי ולא מורגש. אולי נכון יותר יהיה לטעון שאפליקציה כמו ה-וואטסאפ מסכנת את הקריירה של אנשים הותיקים יותר בתעשייה שלא תמיד מרגישים בנוח עם הטכנולוגיה ולכן גם יתקלו בבעיות בעקבות השימוש באפליקציה".
מה דעתכם על הזווית השונות והמקצועיות שעלו כאן? אתם מוזמנים להצטרף ולהמשיך את הדיון גם בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו, וכמובן שתודה רבה לכל המשתתפים שלקחו חלק והעשירו את הדיון!