WhatsApp והקריירה שלכם
במידה ופספסתם, אנחנו חושבים שמומלץ יהיה להסב את תשומת לבכם לכתבה חשובה במיוחד שהתפרסמה לאחרונה ב- Ynet קריירה – "ההיפך מהתייעלות: הוואטסאפ הורס הקריירות".
כותבת המאמר, אורית קלייר-ארזי, מצביעה על כך שה-וואטסאפ, אותה אפליקציית מסרים מיידים שכבשה את המשתמש הישראלי בסערה (כמו גם את מקבילו העולמי), עלולה לפגוע בקריירה האישית שלכם, במידה ומקום העבודה שלכם עושה בה שימוש לצרכיי עבודה: הקמת קבוצות שנועדו לעדכן את אנשי הארגון, החטיבה או הקבוצה, בנושאים מקצועיים שונים.
לאלו בעיות גורם השימוש של מקום העבודה בוואטסאפ? ארזי מונה 7 כשלים עיקריים שיגרמו עקב השימוש של חברי המשרד ב WhatsApp, בין היתר ניתן למצוא את הבעיות הבאות:
- "זאב, זאב": מרוב הודעות שמתקבלות, העובד לא יודע אילו הן בעלות משקל ודחיפות רבה יותר, ותדירות ההודעות יוצרת מצב של "רעש לבן".
- אתיקה וגבולות: האפליקציה מותקנת, ברוב הפעמים ועם התגברות תופעת BYOD (תופעה חשובה עליה דברנו כאן), על גבי המכשיר הפרטי של העובד, ולכן כל הפעילות של העברת המסרים מבתעת בזירה האישית והפרטית של העובד.
- אובדן דקויות בתקשורת הניהולית והבינאישית: קריאת וכתיבת טקסט נתפסת באופן שונה משיח אישי "רגיל" הכולל מחוות שפת גוף ואינטונציה, דבר שיכול להוביל ביתר קלות למצבים של העלבויות ומתחים בין אישיים.
את הכתבה תוכלו לקרוא במלואה כאן.
…ועכשיו תורכם:
בחלק ב' של הפוסט "הוואטסאפ והקריירה שלכם", שיתפרסם כאן בשבוע הבא בבלוג HR times – אנו נציג את הדעות שלכם, אנשי המקצוע. מה דעתכם על השימוש בווצאפ לצורכי המשרד? האם באמת קוד התנהגות אתי (כפי שמציעה ארזי בכתבתה) יציל את המצב, או שבכל מקרה מומלץ להמנע משימוש באפליקציה הזו בכל הקשור לעבודה? כמו כן – נשמח לשמוע באילו מקרים אתם עצמכם נתקלתם כשעשיתם שימוש משרדי-ארגוני באפליקציה – הבמה כולה שלכם.
אז איך עושים את זה? שלחו לנו את הדעה שלכם לכאן, או כתגובה לפוסט זה, או כתגובה בקבוצת הלינקדאין מקצועית שלנו. בשבוע הבא נפרסם את מקבץ התובנות המקצועיות שלכם, לצד קרדיט וקישור לחשבון הלינקדאין שלכם.