מחקר חדש – נשים רוצות שקיפות בנושא שכר ותגמולים

5 דקות | 11 באפריל 2021
שקיפות בשכר לנשים

שתף:

שיפור המגוון וההכלה המגדרית (Diversity & Inclusion) לא מסתכם ב"לעשות את הדבר הראוי" – אלא בלעשות את הדבר הנכון עבור העסק שלכם. מחקרים מעלים כי לייצוג נשי, גם בתפקידי ניהול והובלה, יש השפעה חיובית על התוצאות העסקיות. אבל לא די בהצהרות על גיוון והכלה. ארגונים צריכים לוודא שנשים ירצו להיות לקחת בהם חלק. מחקר מצביע על שלושה תחומים בהם ארגונים צריכים לעשות יותר:

  1. שוויון ושקיפות בתחום השכר והתגמולים
  2. חניכה והכוונה (mentoring)
  3. הטבות התומכות באיזון טוב יותר בין עבודה לפנאי.

בשנה האחרונה, בעקבות משבר הקורונה, מעמדן של נשים בשוק העבודה נסוג לאחור. המשבר פגע יותר בנשים בתפקידים זוטרים, אך גם בנשים בתפקידים מניבי הכנסות כגון, שיווק, מכירות, תפעול וכד'.

בסקר, המתייחס לנשים בתפקידים לא זוטרים, רבות מהן דירגו את השכר והתגמולים בעדיפות גבוהה וציינו כי שקיפות בנושא משפיעה על ההחלטה שלהן להצטרף לארגון ועל השימור שלהן במקום העבודה.

בנוסף, 50% מהנשאלות ציינו הטבות בתחום הבריאות, שעות גמישות ואפשרויות עבודה מהבית כאחת מההטבות המבוקשות ביותר שלהן.

בנושא החניכה, פחות משליש מהנשים אמרו שיש להן מנטור בפועל.

תוצאות המחקר מתוקפות גם בדו"ח של Indeed מינואר. הדו"ח העלה כי שליש מהעובדים שנבדקו אמרו כי פוטנציאל ההשתכרות שלהם הושפע מאוד ממשבר הקורונה. השקיפות בנושא השכר והתגמולים השפיעה גם על חיפושי העבודה של מרבית הנשאלים; 68% אמרו כי יהיה סיכוי גבוה יותר להגיש מועמדות למשרה אם היא מציינת טווחי שכר. שקיפות בנושאים אלה מעניקה לעובדים ולמועמדים תחושה של ארגון המתנהל בהוגנות.

דו"ח נוסף שפרסמה Indeed בחודש מרץ, מצא כי 74% מהגברים אמרו שנוח להם לבקש העלאה גם במהלך המשבר, לעומת 58% מהנשים, אם כי שתי הקבוצות דיווחו שפחות נוח להם לבקש העלאה בהשוואה לתקופת טרום המשבר.

בעוד שמאמצים רבים לצמצום פערי שכר בין המינים מתמקדים בהכשרה לניהול משא ומתן או בשיטות אחרות המעודדות נשים לתמוך בעצמם, מחקר שנערך בדצמבר מטעם הלשכה הלאומית למחקר כלכלי בארה"ב, הגיע למסקנה כי "הפערים פחות בולטים כשברור שמשהו ניתן למשא ומתן וכאשר טווח המיקוח ידוע". בסופו של דבר, נייר העמדה טוען כי שקיפות מוגברת היא האמצעי הטוב ביותר לצמצום פערים.

"אף על פי שאין לצפות ששקיפות בנושא שכר ותגמולים תבטל את כל ההבדלים בין המינים, הספרות מציינת אותה כצעד יעיל ראשון שארגונים וממשלות יכולים לנקוט, אם הם רוצים לצמצם את ההבדלים בין המינים בשוק העבודה", מסכם נייר העמדה.

בהקשר זה, אנו ממליצים לכם לקרוא את הפוסט שלנו שקיפות בשכר – האם כדאי ואיך עושים את זה נכון, כמו גם את שקיפות בשכר – בעד ונגד.

את Synerion 100 כבר הכרתם? – חבילת הפתרונות לחברות בגודל קטן ובינוני, לניהול כל נושאי השכר והמשאב האנושי בארגון.

נגן וידאו

לפרטים נוספים: טל. 03-5682222

 

בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר למעלה מ- 1,750 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.

שתף: