ניהול הכישרונות בעולם הארגוני: טעון שיפור

דקות 5 | 26 באוגוסט 2013
talent managment

שתף:

"בארגונים רבים, כולל בישראל, מתחילים להכיר כיום בחשיבות ההתאמה בין אסטרטגיית ניהול ההון האנושי לאסטרטגיה העסקית, כמפתח להצלחה בטווח הארוך", תמר בראל, מנהלת תחום Talent Management בסינריון.
 
האם התחרות הגוברת, ניהול הסיכונים או החדשנות שנמצאת בנסיגה מטרידים את המנהלים הבכירים של העולם העסקי? התשובה (המפתיעה) היא לא. אחד הסקרים המקיפים מסוגם שנערכו עד עתה על ידי חוקרי הרווארד ביזנס ריוויו (Harvard Business Review) מגלה כי האתגר הגדול ביותר הניצב בפני מנהלים כיום הוא דווקא נושא ניהול הכישרונות והכישורים בארגון (Talent Management).
הסקר, שנערך בקרב 1,000 חברי הנהלה של ארגונים ב-59 מדינות ברחבי העולם ביקש מהמשיבים לדרג את ביצועי החברות שלהם על פי תשעה מדדים הקשורים לניהול הכישרונות והכישורים: משיכה וגיוס כישרונות לארגון, הערכתם, פיתוח כישרונות, תגמול, שימור הכישרונות, ניהול גיוון תעסוקתי (diversity) בארגון והתאמת אסטרטגיית ניהול ההון האנושי לאסטרטגיה העסקית. התוצאה (המפתיעה): רוב מוחלט של המנהלים טען כי הארגונים אותם הם מייצגים אינם מנהלים כישרונות וכישורים כראוי.
בחלוקה גיאוגרפית עולה התמונה כי מנהלים בצפון אמריקה, אוסטרליה וניו זילנד, מעניקים לחברות בראשן הן עומדים את הציונים הגבוהים ביותר, בזמן שמנהלים במערב אירופה, מזרח אירופה ורוסיה המנהלים המקבילים להם מעניקים לעצמם את הציון הנמוך ביותר. "ידוע לנו כי ארגונים משקיעים כיום הרבה משאבים ומאמצים בנושא ניהול הכישרונות", אומרים בוריס גרויזנברג ודבורה בל, עורכי הסקר. "אז מדוע הם לא עושים עבודה טובה יותר?". החוקרים אומרים כי מנהלים מתחילים להבין שאין זו אחריותם הבלעדית של מנהלי ה-HR וכי ניהול הכישרונות חייב להשתלב ולהתאים למטרות האסטרטגיות ארוכות הטווח של הארגון, אם רוצים להשיג יתרון תחרותי.
מה אתם חושבים, האם ניהול הכשרונות בארגון אליו אתם משתייכים פועל לשילוב וטיפוח הכשרונות באסטרטגיה ארוכת הטווח שלו? אם כן, כיצד? נשמח לשמוע את דעתכם גם בקבוצת הלינקדאין שלנו!
 
 
 

שתף: