התכונות שהופכות טאלנט לכזה, ולא תמצאו אותן באף רזומה

דקות 5 | 23 ביולי 2019
אילוסטרציה - טאלנט

שתף:

לכל חברה יש את הסופר-סטארים שלה, אלה שמתקדמים בחברה במהירות. גם אם הם לא בראש הסולם, יש להם תרומה משמעותית לארגון, והם מוערכים ע"י מנהלים וקולגות.
נראה שיש להם איזה X פקטור שמבדל אותם מהאחרים ודוחף אותם להישגים בולטים במיוחד ולהצלחה.
מומחים טוענים שלא מדובר במה שהסופר-סטאר יודע לעשות, אלא באיך שהוא עושה את זה.
כשאנחנו בוחנים מועמדים פוטנציאלים, אנו נוטים לבדוק ידע, ניסיון, יכולות טכניות ותכונות מדידות,
אבל מומחים רבים טוענים שלמעשה ה- X פקטור הזה מורכב מסט כישרונות וכישורים שלא יופיעו בקורות החיים. וזה סט הכישרונות והכישורים שהם הגדירו:
לדברי ג'והנה סודרסטרום:

כישרון מס. 1 – אג'ליות ויכולת הסתגלות לשינויים

כאשר הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר וארגונים משתנים ללא הרף, האג'ליות (ובעברית זמישות = זריזות וגמישות) ויכולת ההסתגלות, הן שמאפשרות לטאלנט לבחון הזדמנויות שאחרים אולי יחמיצו.
כמו ברב-המכר "מי הזיז את הגבינה שלי", היכולת להבין את השינויים שמתרחשים ולהסתגל אליהם, יכולה לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון.
סודרסטורם אפילו שוללת את המונח "ניהול השינוי" שקיים בלקסיקון העסקי, ובמקום זאת, היא מתעקשת לקרוא לזה 'מנהיגות'. לדבריה, שינוי אינו אירוע חדש ומנותק מדברים אחרים. שינויים הם דבר יומיומי והסופר-סטארים לא מפספסים אותם. הם פשוט ב'כוננות שינוי' כחלק מה- DNA שלהם.

כישרון מס. 2 – מתעקשים לפתור בעיות

כל מנהל נתקל יומיום בבעיות ויודע כמה חשובה היכולת לפתור אותן.
בפוסט שלנו "עשרת היכולות שכל עובד יצטרך לסגל בעשור הקרוב" ראינו כיצד פתרון בעיות מורכבות היא יכולת הנמצאת כבר זמן רב, בראש רשימת הכישורים הנדרשים מכל עובד.
ככל שעובד יודע לפתור יותר ויותר בעיות באופן עצמאי, כך ערך המניה שלו עולה בארגון.
אלא שסודרסטורם, אומרת שהסופר-סטארים הם לא סתם פותרי בעיות. הם מסתערים על בעיות כמוצאי שלל רב, הם משתמשים באינטליגנציה וביכולות האנליטיות שלהם בכדי להתמודד איתן ולא מרפים עד שיגיעו לפתרון. והעקשנות והתמדה היא זו שעושה את ההבדל.

כישרון מס. 3 – הבנה ארגונית

בכל ארגון יש פוליטיקה ארגונית. אלה שנמצאים בראש ההיררכיה, הם בדרך כלל בעלי הידע הארגוני שמאפשר להם לפרוח ללא קשר לסביבה הפוליטית.
הם יודעים לשחק את המשחק בכל ארגון שבו הם ימצאו את עצמם, שכן הם מבינים על מה התרבות הארגונית שלהם מתגמלת.
יתרה מזו, הם מודעים לכך שהנהלות ארגונים נבדלות אחת מהשנייה בערכים עליהן הן נותנות דגש – לכל הנהלה יש ערכים, סגנון וסדר עדיפויות משלה.
הסופר-סטארים חדים מספיק וגמישים מספיק בכדי להתאים את עצמם לסיטואציה הספציפית. הם לומדים מה נחשב להצלחה בעיני ההנהלה ופועלים בהתאם.
מייקל נהוראי מוסיף:

כישרון מס. 4 – יכולת השפעה

היכולת להשפיע יכולה להיות המפתח החשוב ביותר בכל ארגון.
לסופר-סטארים יש בדרך כלל יכולת השפעה לא רק על עמיתים / מנהלים, אלא על תוצאות עסקיות והחלטות.
נהוראי הבחין שכוכבים הארגוניים הם כאלו ש"משפיעים על אחרים בדרך חיובית באמצעות האנרגיה שלהם, נקודת המבט שלהם והתמקדותם בפתרון בעיות. הם מסוגלים להניע ולקדם דברים שאחרים פשוט לא מסוגלים". כתוצאה מכך, הם בעלי ערך פרמיום בארגון.

כישרון מס. 5 – בעלי פרספקטיבה רחבה

הסופר-סטארים לא חושבים במונחי משימה. הם חושבים אסטרטגית, שוקלים את ההשלכות ובוחנים חלופות משתלמות לכל אתגר עסקי.
ארגונים רבים רואים חשיבה אסטרטגית תכונה המעידה על פוטנציאל מנהיגותי, ואלה שמדגימים פרספקטיבה רחבה וחשיבה אסטרטגית, אכן זוכים לאהדה ולתמיכה של ההנהלה.
אבל נהוראי מדגיש שהסופר-סטארים הם אלה שמסוגלים לחשוב שניים, שלושה ואף ארבעה מהלכים קדימה. הם חושבים מעבר ליומיום, והפתרונות שלהם נוטים להיות בעלי השפעה מתמשכת, ומרחיקת לכת.

כישרון מס. 6 – חוסן נפשי ועמידות

חוסן נפשי הוא תכונה חשובה בכל מישור של החיים, וללא ספק גם בסביבה המקצועית.
הסופר-סטארים לא נשברים כאשר דברים לא עובדים כמתוכנן. יש להם גישה חיובית ואמונה שדברים יסתדרו בעתיד, והם מקרינים זאת גם לסביבתם. קשה למצוא סופר-סטאר שלא חושב קדימה באופטימיות.
ואכן, החוסן שלהם מעיד על תפיסה נפשית בריאה במיוחד, שלא רק מאפשרת להם להתאושש לאחר אכזבה או שינוי בלתי צפוי, אלא מסייעת להם להעביר הילוך במהירות ולהתחיל לנוע קדימה, בעוד שאחרים עלולים להיתקע נפשית בעבר, ואף גרוע מכך, להיכנס לדיכאון, מרירות או פסיב-אגרסיב.
זה לא רק שהגישה הבריאה הזו נעימה יותר. היא מעלה את המורל וכתוצאה מכך מאפשרת הישגים בהמשך.

ברור שהכישרונות שתוארו כאן אינם כל מה שהופך טאלנט לכזה. אבל הן נותנות הצצה לאותו X פקטור חמקמק שמבדל אותם מהאחרים.
אלו לא מיומנויות שקל למדוד, סביר להניח שלא תמצאו אותן ברזומה של מועמד כלשהו, או בתוכניות הכשרה ולמידה, והן חשובות למרות שברוב המקרים הן חבויות.
ראוי לציין שחשיבותם של כישרונות אלה אינה מפחיתה בשום אופן מחשיבות הכישרונות והיכולות המוכרים לנו באופן מסורתי, כגון יצירתיות, אינטליגנציה רגשית, פתרון קונפליקטים, יכולת מו"מ ועוד.
אלה למעשה כישורים משלימים הנחוצים במשולב בכדי להיות סופר-סטאר שנבדל מהאחרים בסביבת העבודה התחרותית של ימינו.

יש לדעתכם עוד כישורים כאלה? – שתפו אותנו.
הצטרפו לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה – בקבוצת הלינקדאין שלנו!

שתף: