כיצד מנהלים צריכים להתמודד עם שטף בקשות החופשה המגיעות בקיץ הקרוב

4 דקות | 4 ביולי 2021
בקשת חופשה של עובדים

שתף:

עובדים זקוקים נואשת לפסק זמן, ובהתחשב במגמות הכלכליות האחרונות, המעסיקים צריכים להקפיד מאוד על התמודדותם עם בקשות החופשה בחודשים הקרובים.

בקיץ 2021 עשויה לחול עלייה עצומה בבקשות החופשה כתוצאה ממספר מגמות בו-זמניות הנובעות ממשבר הקורונה שכולנו חווינו. בשנה האחרונה עובדים ביקשו פחות חופש, עבדו שעות ארוכות יותר ודיווחו על שיעורי לחץ ושחיקה גבוהים יותר. עכשיו הם רוצים לנשום.

על פי מחקר שנערך ע"י SHRM  למעלה מ- 40% מהעובדים בארה"ב חשים שחוקים מעבודתם, ו -48% חשים מותשים נפשית ופיזית בסוף יום העבודה.
מחקר אחר שנערך ע"י Robert Half מצא כי רבע מהעובדים הפסידו ימי חופשה בשנת 2020, 44% חשים שחוקים יותר מאשר בשנה שעברה, ושליש מתכוון לקחת שלושה שבועות חופשה או יותר בשנת 2021.

"אם אתה אומר לאנשים 'אני לא יכול להרשות לעצמי שאף אחד מכם יעזוב', אתה מסתכן שכולם יעזבו, כי הם שחוקים", אומר ג'וני סי טיילור ג'וניור, נשיא ומנכ"ל SHRM, ומוסיף "[במהלך המגפה] שמענו על פיטורים וחל"תים. אנשים חששו לבקש חופש, מכיוון ששיעורי האבטלה האמירו. ראינו עובדים שלא לוקחים פסק זמן, ומעסיקים שמאמינים בתמימות שמכיוון שהאנשים שלהם עובדים מהבית, הם לא זקוקים לחופשה. וזה יצר מערבולת מושלמת."

עכשיו מעסיקים צריכים להתמודד עם שטף של בקשות חופשה, ולא תמיד בעיתוי המתאים. הכלכלה נפתחת מחדש בהדרגה, ארגונים מצפים לפצות במחצית השנייה של 2021 על זמן אבוד ואבדן הכנסות.

בענפים רבים כמו מלונאות ואירוח הקיץ והחגים שיגיעו בספטמבר הם תקופות שיא של ביקושים ומעסיקים עלולים להיקלע למחסור בעובדים.
אז איך מתמודדים?

1. בדקו את צרכי הארגון

המנהלים שלכם צריכים למצוא את האיזון הנכון בין זכות העובדים לחופשה לבין הצרכים התפעוליים של הארגון. הם צריכים לפעול לאישור / דחיית בקשות החופשה על-פי הכללים והמדיניות שקבע הארגון בנושא והם צריכים לענות מהר ככל שניתן לבקשה הוגשה להם.

ענפים כמו מלונאות ואירוח, או רשתות שיווק, נעזרים לרוב במערכת סידור עבודה היודעת לתכנן את כמות התקנים הנדרשת עפ"י ביקושים וכך ברור למנהל האם יוכל להיענות לבקשת העובד.

גם מערכת ניהול ההיעדרויות תיתן להם תמונה מלאה בכדי יוכלו לאשר בקשת חופשה על-פי עומסי עבודה, יתרות זכאות וכללים נוספים שהארגון הגדיר, על מנת שיוכל לנהל את החופשות של העובדים שלהם, בצורה שקופה והוגנת.

2. השתמשו בעובדים זמניים ע"מ לגשר על פערים

בכדי למצוא האיזון הנכון בין צרכי העובדים לחופשה, לבין עומסי העבודה הצפויים, יתכן שתאלצו לגייס עובדים זמניים בחודשים הקרובים. עכשיו, עם הפסקת תשלומי החל"ת לבני 45 ומטה, סביר שיהיה קל יותר להשיג עובדים, ולו רק באופן זמני. כך תוכלו להתמקד במהירות, ללא יותר מדי עלות, בכדי לענות על הצרכים העסקיים בעיקר בתחומים שאינם דורשים התמחויות מקצועיות ספציפיות.

עם זאת, כאשר מדובר בכוח אדם מקצועי, עדיף לאמץ את "כלכלת החלטורה" שהיא נגזרת של כלכלה שיתופית, ובה אנשים שמתפרנסים מכמה עבודות (או "מיקרו עבודות") במקביל – כוח עבודה האלטרנטיבי. זוהי מגמה עולמית שהחלה הרבה לפני עידן הקורונה, ורק תפסה יותר ויותר תאוצה בעקבות גלי הפיטורים: יותר ויותר עובדים מגיעים לפרק זמן מוגבל כיועצים, קבלני משנה וכאלה שמעורבים בפרויקטים אד-הוק.

המשמעות היא שבשוק יש יותר פרילנסרים, מיקור חוץ וקבלני משנה שיכולים לתת מענה לצרכים שלכם. כך עומד לרשותכם עוד מודל תעסוקתי חלופי המאפשר לכם להיות יותר אג'ליים בתקופות של עומסי עבודה ומחסור בעובדים.  

עובדים כאלה, עם ניסיון רב, יכולים להשתלט על עבודה באופן מהיר יותר, גם אם זמני, או להוות תמיכה בלי הרבה הכשרה.

3. הציעו תמריצים באופן אסטרטגי

על פי המחקר של SHRM, מעסיקים מבצעים שינויים במדיניות החופשה שלהם, כתגובה לעלייה הצפויה בעומסי העבודה, ומציעים תמריצים כדי למנוע מהצוות לצאת חופש בבת אחת. טיילור מתריע, עם זאת, שאם הם לא נזהרים, תוכניות תמריצים מסוימות, כמו העברת ימי חופשה לשנה הבאה, עלולות להוביל לשיעורי שחיקה גבוהים עוד יותר.

לדבריו: "היזהרו בתוכניות שלכם. אם אתם אומרים לעובד 'אני אשלם לך', והוא נענה רק משום שהוא זקוק לתשלום, תראו ירידה תפוקות ובמורל, כי האדם נשחק.

במקום ליצור תוכניות תמריצים שאינן מעודדות עובדים לקחת חופשה, מעסיקים צריכים לשנות את המדיניות כך שתאפשר זמן חופשה בעתיד המיידי.

חשוב להבהיר לעובדים כמה זמן מראש הם צריכים להגיש בקשה לחופשה, מה המספר המרבי של ימים רצופים שהם יכולים לקבל, כמה אנשי צוות יכולים לצאת לחופשה בו-זמנית, וכד'. כך הם מבינים שזה לא נעשה כדי למנוע מהם לקחת חופשה – אתם למעשה אומרים: אנחנו מבינים את הצורך שיהיה לך, אבל אנחנו גם צריכים לנהל עסק."

בקבוצת הלינקדאין שלנו יש כבר למעלה מ- 1,800 חברים!
הצטרפו גם אתם לשיח המקצועי הכולל עדכונים, חדשות וקהילת מומחים מעולם משאבי האנוש והטכנולוגיה.

שתף: