"ניהול כישרונות" או Talent Management, הוא מושג שמוכר מזה זמן רב למעסיקים רבים בעולם, שמבינים שהם צריכים למצוא דרכים חדשות ומגוונות כדי למשוך ולשמר את העובדים הטובים ביותר שיש להם. אבל, סקר חדש שנערך על ידי KPMG, מצביע על שינוי מסוים שהתהווה בשנים האחרונות, באופן שבו חברות מתייחסות לניהול הכישרון הארגוני שלהן.
במחקר האחרון של חברת הייעוץ הבינלאומית KPMG, שנערך ב-2013 בקרב אנשי HR מרחבי העולם, נמצא כי ארגונים נוקטים בגישה הוליסטית יותר לניהול הכישרונות הארגוניים, לעומת הדרך בה הם ניהלו את הנושא בעבר, כפי שנמצא במחקר דומה שנערך בשנת 2001.
במחקר הקודם (2001) ציינו ארגונים רבים כי הם ראשית מתמקדים במשיכת עובדים בעלי ביצועים גבוהים לארגון, ולאחר מכן במתן חשיבות עליונה לשימור של עובדים אלו בארגון. עם זאת, עפ"י הסקר, החברות שאימצו את הפרקטיקה הזו לא ראו יתרונות עסקיים מוחשיים, וכתוצאה מכך שינו טקטיקה.
המחקר החדש מצביע על כך שכעת, שני שליש מהמשיבים מייחסים חשיבות רבה יותר לטיפול בצרכים של כל עובד, וכי המשיבים מצהירים שעובדים במגוון הרחב של תפקידי החברה צריכים להיות מטופלים באותו אופן.
מר רוברט בולטון (צפו בפרופיל הלינקדאין שלו) שהוביל את המחקר, אומר כי כחלק מגישה רחבה והוליסטית יותר לניהול כשרונות, חברות היום צריכות גם להסתכל על איך הן יכולות להשתמש בנתונים וניתוחים למדידת ביצועי הצוות כולו. "החברות שימהרו לנצל את ההזדמנות ירוויחו, ואילו החברות שימשיכו לנהל כישרונות בגישה צרה גישה יפסידו הרבה מאד". מסכם בולטון.
- מה דעתכם? האם הארגון שלכם הינו חלק מ-2/3 החברות שנמצאו במחקר ככאלו שהחלו לשים דגש הוליסטי יותר על הניהול הכישרון הארגוני? ספרו לנו בקבוצת הלינקדאין המקצועית שלנו!
- שווה קריאה: הנתונים העיקריים מהמחקר.