נתחיל ברעיון הגדול הבא: מנהל טוב יצא ויחפש אחר העובדים המצטיינים שלו לפני שהוא יאלץ להזדקק להם, ולחפש אותם תחת ביצועי ארגון טעוני שיפור.
רוב המנהלים יחפשו במקום הקל והקרוב ביותר – בתוך הארגון שלהם. במידה ולא מצאו הם יתחילו לחפש את הכשרונות הגדולים מחוץ לארגון, בעזרת ציידי ראשים או מודעות דרושים. אבל חבל על המאמץ, כאמור, כדאי להתחיל את חיפוש הכשרונות בפנים הארגון, ושם הסיכוי הגדול ביותר גם למצוא אותם.
עובד מצטיין ומוכשר שמצאתם בארגון יכול להיות יתרון אדיר עבורכם כמנהלים, כמו גם עבור הארגון שלכם. עם זאת, הרבה מנהלים לא יודעים כיצד להתמודד עם עובד שמצליח למתבלט מעל השאר. לעתים קרובות, קרובות מדי הם דווקא גורמים לעובד הכישרוני לשקוע בעודם מציעים לו הצעות לו הצעות שאינן מתאימות לו כגון "להאט את הקצב", או "לשמור את רעיונותיו לעצמו". במקרים קיצוניים יהיו מנהלים שאפילו שיגרמו לשאר העובדים להחרים את העובד הכישרוני, ולו רק שלא יצטרכו להתמודד עם מרמור שאר העובדים. דיכוי העובד בדרכים אלו יגרמו לו לחפש הזדמנויות טובות יותר במקום עבודה אחר.
מה עומד מאחורי התנהגות בלתי פרודוקטיבית שכזו של מנהל? נתחיל משתי סיבות אפשריות לפעולות אלו שלכאורה הן בלתי רציונאליות.
1. היעדר ביטחון עצמי: מנהלים שבמקום לעודד ולאתגר עובד מוכשר הם מרגישים מאוימים מהעובדה שאותו אדם הוא בעל יכולת טובה יותר, אנרגטי יותר, או אפילו יותר חכם מהם.עובד עם ביצועים טובים יכול לעורר, גם בקרב מנהליו, דאגה רבה.
2. היעדר דמיון ויצירתיות: כאשר עובד מצילח לשבור את תקרת הזכוכית של הפעילות הממוצעת ולהתעלות על שאר העובדים, המנהל, במידה והוא חס הדמיון ויצירתיות מוצא עצמו מבולבל ואובד עצות.
מנהלים חסרי ביטחון עצמי או שהינם חסרי דמיון ויצירתיות לא יצליחו למשוך אליהם כישרונות, או לשמר כישרונות גדולים; מה שפוגע לאורך זמן בביצועי הארגון שלהם.
אז… איך מנהלים מנהלים כישרונות?
אסטרטגיה אקטיבית לניהול כישרונות תביא בסופו של דבר לביסוס מנהל שלא מפחד להעסיק עובדים מצטיינים (אף יותר ממנו) ולטפח אותם. מוניטין של מנהל שהינו "מטפח כישרונות" יוביל לאנשים מחוננים וברוכי כישרונות לבוא להצטרף לשורות הארגון.
רצוי לפתח תוכנית קבועה לניהול כישרונות בדגש על היעדר פחד מהעסקת עובדים שהינם יותר כשרונים מאיתנו. יש לאתגר את העובדים ואת המנהלים, יש לעודד את העובדים והמנהלים לצאת לאפיקים חדשים ולחפש הזדמנויות חדשות. לתת קרדיט על כל מהלך מצטיין שהם עושים ותמיד לזכור שהם חלק אינטגראלי ובלתי נפרד מנכסי הארגון.
עוד על ניהול כשרונות>>
למה מנהלים מובילים מוכנים שהטאלנטים הכי מבריקים שלהם יעזבו
דקות 5|
2745